VIDEO Propao prosvjed, promet stao na nekoliko lokacija, u Šibeniku intervenirala policija

Foto: Index, Čitatelji

TOČNO u 17 sati diljem Hrvatske trebao je biti zaustavljen promet u znak prosvjeda protiv visokih cijena goriva.

Sudeći prema informacijama koje su nam dojavili reporteri na terenu, na tek nekoliko mjesta u Zagrebu vozači su zaustavili svoje automobile. Najveća blokada bila je na spajanju s Avenije Većeslava Holjevca na Slavonsku aveniju, a trajala je desetak minuta. Istovremeno su auti uredno vozili Slavonskom, ili barem onoliko koliko su mogli s obzirom na uobičajenu gužvu.

>> Razvoj situacije na hrvatskim cestama:

>> Je li u vašem gradu došlo do blokade prometa? Šaljite nam fotografije i snimke na desk@index.hr ili u inbox na naše Facebook stranice.

Više automobila stalo je u Zagrebu na već spomenutom križanju Slavonske i Avenije Većeslava Holjevca, blizu križanja s Ulicom Hrvatske bratske zajednice. Nekoliko automobila stalo je na Trgu žrtava fašizma. Automobili na križanju Držićeve i Vukovarske i na brojnim drugim križanjima i cestama u Zagrebu nisu stali.

Čitatelj nam je poslao i fotografije s ulaza u Samobor, gdje je promet zaustavljen na 10 minuta.


I u dijelovima Siska blokiran je promet. Nekoliko vozača zaustavilo se i u Rijeci. Vozači su u Osijeku stajali 20 minuta. Nekoliko automobila stalo je u i Puli i Bjelovaru. Policija je u Šibeniku počela tjerati prosvjednike prije isteka od deset minuta. Čini se da je prosvjed bio najuspješniji u Osijeku, gdje je trajao mnogo duže nego u ostalim gradovima i gdje su se zbog prosvjeda stvorile prave gužve na gradskim cestama.

Građanska inicijativa Ugasi motor već danima poziva građane da danas točno u 17 sati ugase motore na svojim automobilima i ne pomiču ih deset minuta. 

"Želimo zamoliti javnost da se sutra odazove u što većem broju u 17 sati i da zaustave svoje automobile kako bi ukazali vladi RH da su nameti na gorivo preveliki, a svi znamo što ti nameti dalje donose - rast cijena i pad standarda građana", rekao je jučer na press konferenciji pred Banskim dvorima jedan od organizatora prosvjeda, Vedran Franc.

>> Sutra u 17 vozači gase motore: "Ako nam vlada ne udovolji, druga akcija neće biti tako mirna"

Naime, inicijativa na taj način želi upozoriti i motivirati vladu da intervenira u cijene goriva. Poznato je da bi gorivo u Hrvatskoj moglo biti znatno jeftinije da se vlada odluči smanjiti trošarine.

>> Da ne hranimo uhljebe, litra benzina koštala bi oko 4,5 kuna

>> Može li gorivo biti jeftinije? Može, ali vlada ne želi

Slični prosvjedi nedavno su održani u Srbiji te Bosni i Hercegovini, pri čemu je došlo do zaista velikih zastoja u prometu i blokada prometnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.