VIDEO Sukob neofašista obučenih u majice s likom Mladića i građana u Novom Sadu

Screenshot: N1 Srbija

Na Trgu slobode u Novom Sadu deseci građana su se sukobili s grupom pripadnika nepoznate neofašističke organizacije, izvještava N1 Srbija.

Grupa se okupila na skupu "godišnjice oslobođenja Srebrenice", na Međunarodni Dan sjećanja na genocid u Srebrenici. 

Novosađani vikali: Ustaše i četnici zajedno ste bježali

Građani su grupi neofašista dovikivali: "Ustaše i četnici zajedno ste bježali" i "Novi Sad antifa grad". Okupljeni neofašisti nosili su zastave Republike Srpske s likom ratnog zločinca Ratka Mladića.

Policija je osiguravala skup. Desetak policajaca je sprječavalo građane koji su se htjeli približiti grupi od desetak mladića obučenih u majice s neofašističkim obilježjima, izvještava N1 Srbija.

Bilo je fizičkog sukoba

Članovi neformalne udruge "Srpski soko" pojavili su se nešto nakon 19 sati, dok su s druge strane bili članovi antifašističkog fronta "23. oktobar" kako bi spriječili okupljanje profašističkih grupa.

Bilo je par pokušaja da se probije kordon uz glasne zvižduke i uzvike, a u jednom trenutku je došlo do fizičkog sukoba dvije grupe. "Suludo je što se događa u Novom Sadu", rekao je Slobodan Zonić iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

“Sramotno je, zato smo se okupili da to spriječimo”, dodao je. Nakon što je policija potpuno odvojila neofašiste i antifašiste, grupe su se razišle, javlja N1 Srbija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.