VIDEO Ukrajinci: Snimka je dokaz. Bolnicu pogodila raketa s dva krilca i tri kormila

Screenshot: X

Ruske snage pogodile su dječju bolnicu Ohmatdit u Kijevu koristeći krstareći projektil Kh-101 u skladu s programiranom rutom, izjavio je izvor iz policijskih snaga za Kyiv Independent

Izvor iz ukrajinskih sigurnosnih agencija također je naveo kako je ruski napad bio namjeran. U udaru na bolnicu poginule su najmanje dvije osobe, a minimalno 16 ih je ranjeno, priopćile su lokalne vlasti. Među ranjenima je i sedmero djece. 

Na mjestu događaja pronađeni su dijelovi stražnjeg dijela tijela krstareće rakete Kh-101 sa serijskim brojem i dijelom kormila rakete, službeno je objavila Služba državne sigurnosti (SBU) ranije tijekom dana.

Ubijeno najmanje 36 civila

Izvor je za Kyiv Independent kako i snimka napada dokazuje da je napad izveden krstarećim projektilom Kh-101. Izgled projektila na snimci odgovara dizajnu krstarećeg projektila Kh-101, naglasio je. Objasnio je kako se vide dva krilca u donjem dijelu projektila i tri upravljačka kormila.

"Ispred kormila u donjem dijelu tijela projektila nalazi se motor. Ovo je tipično za projektil Kh-101, kod kojeg se motor izvlači iz tijela projektila nakon lansiranja iz zrakoplova", dodao je. Smatra kako je projektil ciljao točno bolnicu, s obzirom na rutu kojom se kretao na snimci. 

"Raketu nisu oštetili sustavi protuzračne obrane i pogodila je točno metu za koju je bila programirana", rekao je. Društvenim mrežama počela se i širiti fotografija za koju neki tvrde da prikazuje rusku raketu koja je danas pogodila bolnicu. 

Rusija je jutros pokrenula masovni raketni napad na Kijev i druge gradove diljem Ukrajine, ubivši najmanje 36 civila i ranivši 149 drugih, prema ukrajinskoj Državnoj službi za hitne slučajeve. U izvješću ukrajinskih zračnih snaga stoji kako je oboreno 30 od 38 ispaljenih projektila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.