Vijeće SSSH-a ni iz drugog pokušaja nije uspjelo smijeniti Anu Knežević

VIJEĆE Saveza samostalnih sindikata Hrvatske niti na današnjoj sjednici nije uspjelo odlučiti hoće li na čelu SSSH-a ostati nepravomoćno osuđena Ana Knežević ili će na njezino mjesto doći netko drugi.

Kneževićeva je svoj mandat sindikatu stavila na raspolaganje nakon nepravomoćne presude Općinskog kaznenog suda u Zagrebu u kojoj stoji da je sindikalna čelnica falsificirala dokumente i preko njih ilegalno digla 25 tisuća kuna. O ostavci je Vijeće SSSH-a prvi put trebalo raspravljati prije dva tjedna, no tada se o stavljanju mandata na raspolaganje nije raspravljalo, jer je stigao prekasno i nije mogao biti uvršten u dnevni red.

> Ana Knežević "preživjela" prvu rundu, ostavka vođe SSSH-a na dnevnom redu za 10 dana

Danas je za smjenu Ane Knežević tajno glasalo 13 članova Vijeća, dok je njih 20 bilo protiv njezina odlaska s čela sindikata. Kao i prošli put, kada su se sindikalisti posvađali oko uvrštavanja smjene u dnevni red, tako je i danas došlo do prepirke zbog tumačenja statuta. Naime, članovima Vijeća nije bilo jasno je li 20 glasova dovoljno za izglasavanje povjerenja te su izvješće o rezultatu glasanja poslali Statutarnoj komisiji na tumačenje.

Vijeće SSSH-a ima 45 članova, a za donošenje odluke o ostanku Kneževićeve na čelu sindikata potrebna je natpolovična većina svih članova vijeća, što bi bilo 23 člana. Do odluke Statutarne komisije Kneževićeva ostaje na čelu SSSH-a, što znači da je "preživjela" i drugu rundu njezina navodnog odlaska s predsjedničke pozicije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.