Vlak naletio na dvoje male djece i mlađu ženu, poginuli su. Na pruzi nema rampe

DVOJE male djece i 27-godišnja žena poginuli su nakon naleta vlaka u automobil u kojem su se nalazili na pružnom prijelazu u mjestu Bolfan nedaleko Koprivnice, javila je varaždinska Policijska uprava.

Dječak (4) je preminuo u vozilu, a djevojčica (4) u bolnici. Podravski javlja kako su dvoje djece u rodbinskoj vezi. Poginula žena i njen suprug koji je u nesreći ozlijeđen roditelji su jednog od dvoje djece, a drugo je dijete navodno nećak.

Nesreća se dogodila oko 9.30 sati kada je putnički vlak, koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Varaždin, naletio na osobno vozilo u kojem je bilo  četvero putnika.

Na pružnom prijelazu na kojem se dogodila tragična nesreća nema rampe. 

Index je poslao upit HŽ-u zašto na tom prijelazu nema branika. 

Pred prijelazom je tek Andrijin križ, znak koji označava mjesto na kojem cesta prelazi preko željezničke pruge u razini bez branika ili polubranika.

Uskoro slijedi očevid i tijekom popodneva bi trebalo biti poznati detalji o okolnostima nesreće. 

 

Djevojčica preminula u bolnici

Unatoč reanimaciji, četverogodišnja djevojčica umrla je u Općoj bolnici Koprivnica.

Ravnatelj bolnice Mate Devčić izjavio je da se četverogodišnjakinju reanimacijom pokušalo spasiti tijekom prijevoza do bolnice.

Pokušaj oživljavanja nastavljen je i u prostorijama bolnice, ali unatoč trudu liječnika umrla je u 10.30, kazao je Devčić i dodao kako je djevojčica jedina osoba koja je iz Bolfana dovezena u tu bolnicu.

Dječak (4) i 27-godišnjakinja na mjestu su poginuli.

Inače, kako je javio Podravski, poginuloj ženi je danas bio rođendan. 

Pročitajte više