Vrhovni sud smanjio kaznu pedofilu koji je sa 50 kuna namamio i silovao djevojčicu

VRHOVNI sud je za dvije godine smanjio kaznu 29-godišnjem M.N. koji je silovao 10-godišnjakinju iz Baranje te će on iza rešetaka provesti samo osam godina.

Vrhovni sud je desetogodišnju kaznu Županijskog suda u Osijeku smanjio zato što ju je smatrao prestrogom s obzirom na to da je psihijatrijskim vještačenjem 29-godišnjaku utvrđen poremećaj ličnosti disocijalnog tipa uz alkoholnu ovisnost. Suci Vrhovnog suda smatraju kako je zbog toga došlo do smanjene uračunljivosti.

Olakotna okolnost i odrastanje u romskoj zajednici

Još jedna olakotna okolnost za Vrhovni sud su bili i "nepovoljni uvjeti odrastanja u specifičnostima romske zajednice". Silovanje djevojčice se dogodilo 10. studenoga prošle godine kada se oko 20 sati djevojčica vraćala kući iz lunaparka.

M.N. je djevojčicu, koju je poznavao od ranije, zamolio da mu pomogne zamijeniti novčanicu od 200 kuna te joj zauzvrat obećao 50 kuna. Ona je s njim otišla do osnovne škole gdje ju je odveo na skrovito mjesto te joj usta pokrio rukom. Uz prijetnju smrću njezinoj obitelji ju je silovao. Nakon silovanja mu je djevojčica kazala da je gladna i da joj kupi hamburger te je uspjela pozvati pomoć.

Pedofil je cijeli dan bio pijan

29-godišnjak je tijekom suđenja tvrdio kako je imao "određeni kontakt" s djevojčicom, ali je rekao i kako je nije silovao. Uz to je kazao i da je cijeli dan bio pijan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.