Vuk Vuković: Neka sva ministarstva i državne agencije krenu s objavom svojih računa

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell, Facebook

EKONOMIST Vuk Vuković, koji se angažirao i u Udruzi Glas poduzetnika na Facebook grupi Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0, pozvao je sva ministarstva i državne agencije da pokažu svoju transparentnost tako da objave sve svoje račune, ne financijske izvještaje, nego pojedinačne račune i fakture.

"Ako je sve po zakonu, nemate se čega bojati"

"Predlažemo da prvi taj val objave svih pojedinačnih računa troškova, javnih nabava, i bruto plaća pokrenu Ministarstvo financija i Porezna uprava, potom Ministarstvo pravosuđa i kompletan pravosudni sustav, te Državni inspektorat. Kad postanete potpuno transparentni bit će sjajno surađivati s vama :)", poručio je Vuković.

"Unaprijed se veselimo! I ako je sve po zakonu, nemate se čega bojati zar ne?" dodao je.

"Lijepo da je Vlada prihvatila prvi naš zahtjev, od njih sedam, o transparentnosti. Valjalo bi u tom smjeru i nastaviti. Recimo Ministarstvo financija bi konačno moglo izaći sa svojim projekcijama deficita i plana punjenja proračuna čisto da vidimo koja je ekonomska logika iza neradne nedjelje jer nama nije jasno, možda mi ne razumijemo", nastavio je Vuković koji je komentirao vladinu najavu da će u narednim danima objaviti listu poslodavaca koji će dobiti po 4000 kuna za svoje radnike.

Na kraju posta pozvao je sve da potpišu peticiju kojom se traži potpuna transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Peticiju je dosad potpisalo preko 13 tisuća ljudi.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.