FOTO Zapalila se velika tržnica u Bangkoku. Izgorjeli psi, mačke, zmije...

Foto: EPA

Tijekom požara na poznatoj tržnici na otvorenome Chatuchak u Bangkoku jutros je stradalo oko 1000 životinja. Ptice, psi, mačke i zmije izgorjeli su u kavezima na području tržnice gdje su se prodavali kućni ljubimci. Požar je izbio zbog kratkog spoja na struji, rekle su vlasti, dodajući da nema izvještaja o ljudskim žrtvama ili ozljedama. Udruge za prava životinja su zbog incidenta ponovo prozvale vlasti zbog uvjeta u kojima se drže životinje na tržnici. 

 

Chatuchak je jedna od najvećih tržnica u jugoistočnoj Aziji, s desecima tisuća štandova i malih trgovina poslaganih u uskim uličicama. Vikendima ju zna posjetiti gotovo 200.000 turista. Dio tržnice za kućne ljubimce otvoren je cijeli tjedan. "Kad sam došao ovamo, sve je nestalo, sve je izgorjelo", rekao je Amporn Wannasut, vlasnik trgovine koji je prodavao kornjače, pitone, kraljevske zmije te druge gmazove. 

"To je nemoralno, okrutno..."

U požaru je oštećena većina od 118 trgovina u zoni za kućne ljubimce, koja je smještena na nekih 1400 četvornih metara. Prema okružnom uredu Chatuchak, požar je izbio oko 4:10 po lokalnom vremenu, a ugašen je 30 minuta kasnije, piše BBC.

Udruga za zaštitu životinja PETA kritizirala je uvjete u kojima se drže životinje. "Životinje nisu tu za našu zabavu”, upozorila je. Zaklada Prijatelji divljih životinja Tajlanda je kazala da je tržnica Chatuchak sramota za Bangkok. 

"Mnoge od ovih jadnih životinja su prokrijumčarene u zemlju. To je nemoralno, okrutno, ugrožava zdravlje i sigurnost te je potpuno nepotrebno", rekao je direktor zaklade Edwin Wiek. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.