Zapošljavanje u Južnoj Koreji: Kandidati za smetlare se natječu u "smetlarskoj olimpijadi"

U JUŽNOJ Koreji se proteklih dana održala prava "olimpijada budućih smetlara", u kojoj se više od 100 kandidata borilo za 14 slobodnih radnih mjesta. Među različitim kategorijama, jedna od onih u kojima su natjecatelji omjerili snage je disciplina u kojima natjecatelji čiste improviziranu ulicu noseći vreće od 20 kilograma riže na leđima.

Druga među disciplinama je ona u kojoj najviše bodova dobiva natjecatelj koji u najkraćem vremenu počisti ulicu od pasjeg izmeta koristeći se kliještima i plastičnim vrećicama. Tijekom natjecanja za slobodna radna mjesta, kandidatima su podršku davali članovi obitelji i prijatelji koji su poticali natjecatelje s tribina.

"Ako moj suprug dobije posao, riješit ćemo svoja egzistencijalna pitanja. Nakon toga ću ja pored kuće otvoriti restoran. Čistači ulica najčešće s poslom završavaju u 16 sati pa će on moći u poslijepodnevnim satima razvoziti pečene piliće koje ću peći u restoranu", objasnila je 27-godišnja Kim Hye-ran čiji je suprug jedan od stotinu natjecatelja za očito u Južnoj Koreji jako traženo radno mjesto smetlara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.