Zastupnica koja je prešla Bandiću priznala: "Moramo petkom držati kvorum vladi"

BIVŠA HNS-ova zastupnica Marija Puh, koja je nedavno prešla u klub Milana Bandića, priznala je danas da Bandić od nje i drugih zastupnika iz svog kluba traži da se obavezno petkom pojavljuju na glasanju u saboru. 

"Moramo petkom biti prisutni u saboru, bitno je da ima kvorum"

"Kad je u pitanju stabilnost vlade, moramo biti petkom registrirani u sabornici, moramo biti prisutni. Kvorum se sastoji od 76 zastupnika. Ako je 76 zastupnika prisutno, to je stabilnost vlade", rekla je Puh gostujući na N1 televiziji

Na pitanje moraju li tada glasati za vladine prijedloge, kaže: "Svejedno je glasate li za, suzdržano ili protiv, bitno je da ima kvorum. Stabilnost vlade ogleda se u tome može li sabor funkcionirati, izglasavati zakone ili ne. Sutra imamo glasanje i da bi točke mogle biti usvojene, potrebno je 76 zastupnika u saboru. Ako su u pitanju organski zakoni, kada se traži 76 ruku za, to su posebni zakoni i tada bi trebali podržati prijedlog vlade. U tim slučajevima se podržava."

"I Opačić je držala kvorum"

Kazala je da vjeruje da je to jasno i prebjezima iz SDP-a Milanki Opačić i Zdravku Ronku. 

"Imali smo slučajeva kad je bilo u pitanju hoće li nas biti 76 ili ne i Ronko i Opačić su bili u sabornici i podržali kvorum", kaže Puh. Na pitanje je li onda Milanki Opačić ispod časti priznati da prihvaća takav dogovor, odgovara: "Pitajte nju."

Puh je zaključila kako će "ovaj klub biti stabilnost vlade i saborske većine".

"Bandić se drugačije ponaša prema ženama od onoga što se plasira u javnost"

Zastupnica koja je prebjegla Bandiću komentirala je i ponašanje Milana Bandića prema novinarkama koje mu postavljaju neugodna pitanja.

Puh je rekla da je Bandićev odnos prema ženama drugačiji od onog koji se plasira u javnost, a na opasku novinara Ivana Skorina da se to ne plasira u javnost, nego da gradonačelnik sam izgovara te riječi, Puh je odgovorila da "svaki nastup Milana Bandića ima posebnu notu". Na pitanje je li joj neugodno kad čuje gradonačelnikove izjave, Puh je odgovorila: "Nekad mi zna biti, jednom sam mu malo rekla da pripazi kad daje izjave u medijima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.