Zekanović napao HRT jer su željeli pustiti film u kojem se ukradu Tuđmanove kosti

Screenshot: Koja je ovo država(Trailer), Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZASTUPNIK Suverenista Hrvoje Zekanović napao je HRT jer su, kako je kazao, planirali pustiti film Koja je ovo država Vinka Brešana.

Zekanović smatra problematičnim to što u filmu netko ukrade Tuđmanove kosti. Posebno mu smeta što se, kako je kazao, taj film planirao pustiti na obljetnicu Tuđmanove smrti.

"Večeras je zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u svom govoru u Hrvatskom saboru ukazao na skandalozni pokušaj prikazivanja filma Koja je ovo država na obljetnicu smrti pok. dr. Franje Tuđmana", stoji u priopćenju Suverenista.

"U svom govoru je čestitao ratnom heroju Željku Sačiću, koji je na jutrošnjoj sjednici ukazao na prikazivanje filma Koja je ovo država i čijom je zaslugom film skinut s televizijskog programa Hrvatske radiotelevizije, te je zamijenjen filmom Vis-a'Vis. Neshvatljivo je da Hrvatska radiotelevizija ima ovakvu uređivačku politiku kojom se omalovažava utemeljitelja moderne hrvatske države. Zbog svog govora zastupnik Zekanović dobio je opomenu od dopredsjednika Hrvatskog sabora Ante Sanadera", stoji u priopćenju Suverenista.

"Koja je ovo država je film koji govori o krađi lijesa s posmrtnim ostacima doktora Franje Tuđmana. Trebao se prikazati baš danas kad je godišnjica smrti", rekao je Zekanović.

"Ovo govori sve o hrvatskoj državi i vladi Andreja Plenkovića", rekao je Zekanović.

HRT objasnio zašto su film makli iz programa, glavni urednik ga osobno pregledavao

Priopćenjem su se javili i s HRT-a.

"Hrvatska radiotelevizija (HRT) obavještava gledatelje da je film koji je večeras trebao biti emitiran u 21 sat u sklopu Ciklusa hrvatskog filma četvrtkom na HTV2 - "Koja je ovo država" u režiji Vinka Brešana i produkciji Ivana Maloče - bio predložen još u rujnu od strane uredništva Dramskog programa HTV-a.

Glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević je danas, nakon pregledanog filma, donio odluku da je spomenuti film neprimjeren emitiranju na godišnjicu smrti prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana, te će biti emitiran u nekom od narednih termina Ciklusa hrvatskog filma četvrtkom. Umjesto filma "Koja je ovo država" premijerno je emitiran film "Via-a-Vis" redatelja Nevia Marasovića", objavljeno je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.