Meksički predsjednik potvrdio: Uhićen je zloglasni narkodiler El Chapo

Foto: Hina

NAJTRAŽENIJI narkodiler na svijetu, Joaquin "El Chapo" Guzman uhićen je šest mjeseci nakon što je pobjegao iz zatvora, objavio je na Twitteru meskički predsjednik Enrique Pena Nieto.

"Misija postignuta: Ulovili smo ga. Želim obavijestiti Meksikance kako je Joaquin Guzman Loera uhićen", napisao je predsjednik na Twitteru, javlja ABC News.

"El Chapo" (Niski) je pobjegao iz zatvora u Altiplanu, blizu Ciudad de Mexica, kroz tunel dug 1,5 kilometara na motociklu koji je bio pričvršćen na tračnice koje su završavale u jednoj kući u izgradnji.

Guzman je uhićen u veljači 2014. u Mazatlanu, nakon 13 godina bijega. Njegov bijeg u srpnju 2015. bio je ozbiljan udar na ugled predsjednika Enriquea Pene Nieta koji je na početku mandata ostvario zapažen uspjeh u borbi s narkokartelima.

Američka agencija za borbu protiv droge (DEA) izrazila je "iznimno zadovoljstvo" Guzmanovim uhićenjem i čestitala meksičkim vlastima na uspješno izvedenoj akciji.

"DEA je iznimno zadovoljna uhićenjem Chapa Guzmana. Čestitamo meksičkoj vladi i pozdravljamo hrabrost koja je bila potrebna za ovo uhićenje", stoji u poruci objavljenoj na Twitteru američke agencije nedugo po objavi meksičkog predsjednika.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.