Zračna luka Dubrovnik ove godine s 2.4 milijuna putnika i 57 milijuna eura prihoda

Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

Zračna luka Dubrovnik trebala bi do kraja godine ostvariti promet 2.4 milijuna putnika, prihod se procjenjuje na 57 milijuna eura, što je oko 13 posto više nego lani, a očekuje se dobit od oko 5.4 milijuna eura, istaknuto je danas na godišnjoj konferenciji za medije. 

Glavni direktor Viktor Šober izjavio je kako će rashodi iznositi 51 milijun eura. "To je 19 posto više nego lani. Imali smo usklađenja i inflatorne mjere, uz manje investicijske cikluse, i tu je nastala razlika", objasnio je. 

Iduće godine očekuju 2.9 milijuna putnika

Prema njegovim riječima, u idućoj se godini očekuje 2.9 milijuna putnika, čime bi prestigli rekordnu 2019. godinu. Najveći rast u broju operacija, od 17 posto, očekuje se prema srednjoj i zapadnoj Europi, temeljeno na suradnji s Ryanairom.

"Oni će u Dubrovniku imati bazu s dva zrakoplova i održavati 18 linija, od kojih tri cjelogodišnje - London, Dublin i Beč. Pregovaramo o dodatnim zimskim linijama i s drugim kompanijama, a nastavit ćemo suradnju s Croatia Airlinesom, Turkishom i EasyJetom za Frankfurt, Istanbul i London", rekao je Šober.

Najavljene linije za Lisabon i Rijad

Komercijalni direktor dubrovačke zračne luke Ivan Maslać najavio je još dvije nove linije, za Lisabon (EasyJet) i Rijad (Flynas).

"Saudijska Arabija je u velikoj ekspanziji. To nam je dugoročni 'hub' ne samo za saudijske turiste već i kao poveznica prema Australiji i Novom Zelandu. Očekujemo suradnju s još nekim saudijskim kompanijama. A Lisabon nam otvara vrata Južne Amerike, odakle očekujemo zanimljiv broj turista", objasnio je Maslać.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.