Audi bez najave promijenio oznaku modela

Foto: Audi

POGLEDATE li stražnji kraj novih Audijevih modela, uočit ćete novost.

Tu ne mislimo samo na brojčanu oznaku modela prema kojoj su klasično pogonjeni modeli dobili neparan broj, a električni parni, kao što je A4 postao A5, već nešto drugo. Zagledate li se upravo u stražnji kraj modela A5, uočit ćete crveno obojeni romb uz brojčanu oznaku, kao jasnu poveznicu s odjelom Audi Sport. 

Međutim ovaj detalj u progressive red boji je tu da vas sada dijelom i zavara jer je takva oznaka prije krasila S i RS izvedbe, a ne obične A ili Q modele. Stvari se mijenjaju, a da to nije slučajnost potvrđuju još neke službene fotogalerije. 

Tako su i drugi ovogodišnji noviteti poput A3 i Q8 dobili iste novine na poklopcima prtljažnika. Ono što se od kupca ipak traži je da bira S line paket opreme i tek onda će zavrijediti crveni romb. 

Ništa novo, rekli bismo, jer BMW sličnu stvar radi s M sportskim odjelom dodijelivši dodatne M izvedbe. Također, BMW je za M135 promijenio veličinu pojedinih znamenki pa bi oni neistreniranog vida lako mogli pročitati kao da se radi o BMW-u M1.

No to je druga priča, baš kao i ranija vijest iz Audija koja je mnoge razveselila. Naime, Audi je nakon svega nekoliko godina odlučio dokinuti nerazumljive oznake izvedbi poput 40 TDI i 25 TFSI. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.