FOTO Još jedan premium SUV:  Ovo je najveći Smart do sada

Foto: Smart

SMART, poznat po gradskim minijaturama, dobio je nakon reinkarnacije potpuno novi zadatak na tržištu.

Nakon kompaktnog modela iz Smarta dolazi novi model. Nosi oznaku #5, a radi se o dosad najsvestranijem modelu tvrtke. To znači da je postao manje Smart kakav znamo, a više u skladu s trendseterskim modelima koji se danas traže. 

Iako Geely gomila minuse s elektrificiranim Lotusom i Polestarom, od električne energije ne odustaje. I ovo je potpuno električni model, u skladu s filozofijom marke, a označava ulazak Smarta u premium segment. 

Zanimljivo je da dizajn ovog 4.7 metara dugog SUV-a potpisuje Mercedes, a uz brojne nove detalje dobiva i neke ekskluzivne. Tako će poput Rolls Roycea imati naplatak sa središnjim dijelom na kojem logo marke ostaje uspravan i kada se kotači okreću.

Izuzetno moderno izgleda i interijer. Opremljen je traženim dodacima poput 25.6-inčnog Head-up zaslona proširene stvarnosti, 10.3-inčnog Ultra HD LCD instrumenta u punoj boji i dva 13-inčna Amoled 2.5K zaslona, ambijentalne rasvjete (256 nijansi), Sennheiser hi-fi audio sustava s 20 zvučnika i još puno toga.

Može se nabrojiti i do 34 pretinca, uključujući dva prtljažnika, pri čemu prednji ima kapacitet 72 litre.

Točni tehnički podaci su nepoznati, ali na mjestu top verzije će po svemu sudeći biti Brabus sa 646 KS. U svim verzijama sklop će činiti baterija od 100 kWh koja ima funkciju ultrabrzog punjenja i nudi do 740 km dosega.

Uz sve to dolazi i niz dodataka kojima je moguće personalizirati ovo vozilo te tako dobiti novu igračku za sve dobrostojeće avanturiste.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.