Audi danas predstavlja A5, otkriveni prvi detalji. Stižu još dva noviteta

Foto: Audi

DOK se američki mediji bave odlaskom modela A5 coupe i cabriolet, Audi je u Europi najavio skorašnju premijeru potpuno novog A5.

A4 postaje A5

Audi će danas predstaviti novi A5. Kako ne bi bilo zabune, radi se o promjenama u nomenklaturi, pa tako A5 postaje nasljednik popularnog A4. Nudit će se u Sportback izvedbi kakva je i prije postojala te karavanskom Avant izdanju. 

Najavu novog A5 u Audiju su iskoristili i kako bi podsjetili na električni A6 e-tron koji će premijerno biti predstavljen krajem mjeseca. Na popisu noviteta je i Q5 najavljen za jesen, što je osobno potvrdio i prvi čovjek Audija Gernot Döllner rekavši: "U samo nekoliko dana predstavit ćemo sljedeću obitelj modela: Audi A5, Audi A6 e-tron slijedi krajem srpnja, a novi Audi Q5 najesen."

U svakom slučaju, A5 će u obje karoserijske izvedbe dobiti daleko dinamičniji izgled. Položenije stražnje staklo i velika OLED svjetla već možemo vidjeti na najavnoj fotografiji, a vrijedi se prisjetiti kako su u pripremi i uvijek zanimljive sportske izvedbe S5 i RS5. 

O novoj obitelji A5 Döllner je rekao da će označiti početak sljedeće generacije motora koji će biti učinkovitiji zahvaljujući djelomično električnoj vožnji. To upućuje na niz blagih hibridnih i plug-in hibridnih pogonskih sklopova, pri čemu se očekuje da će potonji ponuditi bar 100 km električnog dosega.

Podsjetimo, Audi A5 temeljen na MLB-u neće dobiti potpuno električnu verziju jer je to rezervirano za A4 slične veličine, koji bi trebao stići nešto kasnije. 

Audi A6 e-tron – nove ideje u višem segmentu srednje veličine

"A6 e-tron je prvi električni Audi dostupan našim kupcima kao Sportback i Avant pri lansiranju na tržište. Njegov upečatljiv dizajn i izvanredne performanse, učinkovitost i domet neki su od mnogo razloga da se sada prebacite na električnu mobilnost", poručuje Döllner.

Audi Q5 – treća generacija recepta za uspjeh

"Audi Q5 predstavlja uspjeh Audija kroz više od 15 godina. Trećom generacijom našeg najuspješnijeg SUV-a počet ćemo ove jeseni pomlađivati SUV portfelj motorima s unutarnjim izgaranjem i djelomično elektrificiranim verzijama", zaključio je Döllner.

Samo tijekom ove i iduće godine Audi će lansirati više od 20 novih modela - više od deset ih je potpuno električnih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.