FOTO Mercedes-AMG predstavlja morsku zvijer koja juri gotovo 150 km/h

Foto: Mercedes-AMG

MERCEDES-Benz je prisutan i na vodi, i to u obliku plovila koje svakim detaljem parira najboljem što AMG trenutno nudi na cesti. 

Na slična plovila smo navikli, a ovogodišnja inačica donosi jednako atraktivno trkaće plovilo. Punim imenom Cigarette 41-foot Nighthawk AMG Black Series, donosi poveznicu s AMG-ovim modelom GT Black Series.

U ovom slučaju ekstremno izdužen trup pogone izvanbrodski motori. U pitanju su Mercury Racing 450 R motori, odnosno 4.6 V8 jedinice kod koje svaka razvija 336 kW/457 KS maksimalne snage. A ima ih ukupno pet, što znači 1678 kW/2.282 KS. Stoga ne treba čuditi što ovo plovilo postiže maksimalnu brzinu od 78 čvorova, odnosno 145 km/h. I sad ono najbolje, ovu brzinu postići će i s desetak putnika, što ga čini doista posebnim i u svijetu nautike.

Na plovilu je radio i Cigarette Racing Team, a segment palube i krov izrađeni su od karbona. Od posebnosti na plovilu valja spomenuti i poseban Cigarette Cool materijal koji u tamnim nijansama ne upija sunčevu toplinu te ostaje ugodan na dodir. Tu su i tri Garminova zaslona te glavni zaslon postavljen u aluminijsko kućište. 

Cijena je nepoznata, ali valja imati na umu kako Cigarette model Nighthawk od 41 stope naplaćuje oko 800.000 dolara. Na sve dodajte motore koji stoje oko 50.000 dolara po komadu i dobit ćete osnovu na koju valja dodati iznos Mercedesove ikonografije i posebnih detalja. 

Cestovni pandan, Mercedes-AMG GT Black Series s 4.0 V8 twin-turbo motorom od 730 KS, u Americi je stajao oko 325.000 dolara, ali je odavno rasprodan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.