FOTO Porsche otkrio još dvije varijante svog modela Macan, pogledajte

Foto: Porsche

Porsche je konačno predstavio potpuno električni Macan početkom ove godine, i to u dvije varijante - Macan 4 i nevjerojatni Macan Turbo sa 630 KS.

Međutim, to nisu jedine opcije, tu su još i osnovni model Macan i Macan 4S. 

Najveća vijest ovdje je upravo Macan jer je to jedini model s jednim motorom i pogonom na stražnje kotače u ponudi, a Porsche kaže da je prvenstveno usmjeren na "visoku učinkovitost i doseg".

Zvuči impresivno

Koristi isti motor na stražnjoj osovini kao i Macan 4, što znači da ima snagu od 360 KS s launch controlom i 340 KS u svakodnevnoj vožnji. Drugim riječima - dovoljno. Maksimalni okretni moment je 563 Nm, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5.7 sekundi.

Najveća brzina je 220 km/h, Macan je 110 kg lakši od Macana 4, baterija je i dalje kapaciteta 100 kWh, a Porsche procjenjuje (ako ne putujete svuda punom brzinom) maksimalni WLTP doseg od 640 km. Zvuči impresivno.

Macan 4S

S druge strane, Macan 4S popunjava prostor između modela 4 i Turbo, pa ima dva motora i Porscheov sofisticirani sustav raspodjele okretnog momenta. Koristi novi motor na stražnjoj osovini i isti prednji motor kao i modeli 4 i Turbo, sa snagom od 516 KS s launch controlom i 450 KS općenito.

Maksimalni okretni moment je 820 Nm, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4.1 sekundu, a maksimalni doseg je 605 km. Macan 4S također dolazi s Porsche Active Suspension Management sustavom (u osnovi prilagodljivim amortizerima) kao standardom, a možete naručiti adaptivni zračni ovjes, Porsche Torque Vectoring Plus i upravljanje stražnjom osovinom kao opcije.

Osnovni model kreće od 77.700 eura

S ovom najnovijom nadogradnjom postoji i nova opcija za cijeli Macan asortiman - sada možete imati "off-road dizajn paket" koji donosi redizajnirani prednji branik (za bolji prilazni kut), mnogo plastičnih obloga, 21-inčne off-road dizajn kotače i neke krovne šine. Tu je nova boja Slate Grey Neo, kao i novi dizajn 20-inčnih kotača.

Porsche je potvrdio da su dva nova Macana sada dostupna za narudžbu, pri čemu osnovni model kreće od 77.700 eura u Europi. Model 4S počinje od 87.200 eura, što znači da je još uvijek oko 23.100 eura jeftiniji od Turbo modela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.