Pogledajte farmere koji se zalijeću kamionetima u nasip kako bi zaustavili poplavu

Screenshot: Twitter

U HITNIM situacijama mnogi su spremni na nezamislive poteze, posebno kad se nađu u velikoj opasnosti. 

Život farmera definitivno nije lak. Uvelike ovisi o majci prirodi koja zadnje vrijeme često iznenadi. Učinila je to i u Kaliforniji gdje je između ostalog jezero Tulare poplavilo dolinu San Joaquin. Sve se dogodilo iznenada, a ljudi su se pokušali na različite načine snaći ne bi li zaustavili prodor vodene bujice koju je izazvalo naglo topljenje snijega. 

 

Među njima su se posebno iskazali farmeri koji su povukli neke drastične poteze kako bi zaustavili prodor vode i spasili svoje voćnjake. Oni su odlučili svoje kamionete natrpati zemljom te se njima zaletjeti u bujicu kako bi smanjili protok, a naknadnim zahvatima ga i zaustavili. 

 

Video prikazuje kako je Ford F-150 već djelomično zatvorio prolaz, a potom je na isto mjesto stigao i Chevrolet Silverado. Vozač i vjerojatno vlasnik žrtvovao je svoje vozilo kako bi zatvorio otvor u nasipu. Preostali dio otvora su zatvorili nasipavanjem zemlje. 

Farmeri su na koncu uspjeli pokrpati nasip i dodatno ga ojačati. Voćnjak je u blatu, ali nije u potpunosti poplavljen. Jednom kad se voda povuče iskopat će i kamionete. Tko zna, možda ih uspiju osposobiti.