Prije teške nesreće na skijanju Schumi je nosio ove satove. Sada su na aukciji

Foto: Audemars Piguet, Christie's

FINANCIJSKI dobrostojeći ljubitelji jednog od najvećih svih vremena ne bi smjeli propustiti ovu priliku: osam vrijednih satova iz kolekcije sedmerostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera (55) sada ide u prodaju.

Aukcija kuće Christie's, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko četiri milijuna dolara (3.75 milijuna eura), održat će se 13. svibnja u hotelu Four Seasons u Ženevi.

Vrhunac aukcije je jedinstveni Vagabondage 1 izrađen od platine, koji je svojedobno naručio Schumacherov bivši šef momčadi Ferrari Jean Todt. Sat koji je proizvela manufaktura F.P. Journe ukrašen je simbolima Schumacherovih sedam naslova svjetskog prvaka, dizajnom njegove kacige i Ferrarijevim konjićem. Todtova posveta krasi stražnju stranu mehanizma od 18-karatnog zlata. Schumacher je sat dobio na dar za Božić 2004. godine. Stručnjaci procjenjuju da bi mogao postići cijenu do dva milijuna eura.

Još jedan privlačan sat: kronograf Audemars Piguet Royal Oak. Ovaj sat je također bio dar Jeana Todta, ovaj put nakon šeste titule prvaka svijeta 2003. Brojčanik također ima crvenu kacigu, Ferrarijev logo i šest zvjezdica oko broja "1" - po jednu za svaku titulu prvaka svijeta. Stručnjaci očekuju prodajnu cijenu između 150.000 i 250.000 eura.

Na prodaju su i dva Rolexa. Prvi, Paul Newman Daytona REF. 6262, jedan je od najtraženijih modela švicarske marke. Verzija u vlasništvu Michaela Schumachera posebno je rijetka jer se proizvodila samo kratko razdoblje između 1970. i 1972. godine. Zato se prodajna cijena procjenjuje na 200.000 do 400.000 eura.

Drugi Rolex je također Daytona, ali u REF verziji, 6241. Model od 14-karatnog zlata navodno je nosila Schumacherova supruga Corinna, prema kupoprodajnom ugovoru iz 2021. koji ona potpisuje. Stručnjaci procjenjuju vrijednost sata između 250.000 i 500.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.