Mladi Srbin ubio je slavnog dizajnera BMW-a i Rolls-Roycea. Tko je on bio?

Foto: Polizeipräsidium Oberbayern Nord, Rolls Royce

IAN Cameron je puna dva desetljeća bio vjeran BMW-ovom koncernu. 74-godišnji umirovljeni dizajner pronađen je u svojem domu u Bavarskoj. Sumnja se da ga je ubio kradljivac automobila koji je snimljen na mjestu zločina.

Zbog ubojstva je uhićen 22-godišnji Srbin. 22-godišnjak je nakon ubojstva pobjegao preko Münchena, Innsbrucka i Züricha u Aubervilliers na sjeveru Pariza. Francuski specijalci su ga jučer uhitili u stanu u kojem je sam boravio. Prema prvim informacijama, nije pružao otpor prilikom uhićenja. Danas bi trebao biti izveden pred suca istrage. 

Još uvijek nije poznat motiv ubojstva, a Bild je neslužbeno doznao kako ubojica nije ništa ukrao iz žrtvinog doma. Žrtvina supruga je uspjela pobjeći i iz obližnje kuće pozvati policiju. Policajci su po dolasku na mjesto događaja pronašli tijelo žrtve, a ubojica je u međuvremenu pobjegao. 

Nakon tragičnog događaja oglasio se i prvi čovjek Rolls-Roycea Chris Brownridge, koji je na LinkedInu napisao: "Ian je imao značajnu ulogu u oblikovanju Rolls-Roycea od trenutka kada ga je kupio BMW i preselio u svoj dom u Goodwoodu. Tijekom mandata vodio je dizajnerski tim za sve modele obitelji Phantom i Ghost, stvarajući potpuno suvremene automobile koji su ostali naklonjeni dizajnerskoj lozi marke. Moje su misli s Ianovom obitelji i prijateljima u ovom vrlo teškom trenutku."

Ian Cameron je u bogatoj karijeri sudjelovao u osmišljavanju brojnih današnjih klasika. Bio je odgovoran za vanjski dizajn BMW-a serije 3 (E46) i BMW-a Z8, dok je u Rolls-Royceu bio odgovoran za stvaranje novog Phantoma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.