Sjećate se broda punog auta koji je danima gorio? Sud je donio odluku o BMW-ima

Foto: EPA

Dva nizozemska trgovca automobilima dobila su sudsku zabranu: ne smiju trgovati s 260 BMW-a s teretnog broda Fremantle Highway, koji je izgorio prošle godine, piše HAK Revija.

Sud u Haagu nije imao previše razumijevanja za tužbu poduzetnika koji su pokrenuli tužbu protiv njemačkog proizvođača automobila. Naime, BMW im je zabranio prodaju tih vozila. Sudac je zaključio da je BMW s pravom zaustavio prodaju jer je kvaliteta vozila upitna zbog toga što su dugo bila izložena visokim temperaturama u požaru na brodu.

Vozila su prošle godine došla u ruke tvrtki za prodaju rabljenih vozila Womy i 3B Exclusief, nakon dogovora s osiguravajućim društvom, koje je pokrivalo nesreću broda.

Podsjetimo, u ljeto 2023. brod se zapalio ispred otočja Wadden. Na brodu je bilo tisuće automobila, od kojih su neki bili električni. Brod je dotegljen do nizozemske obale, a potom je uslijedio ogroman posao istovara nekoliko tisuća automobila.

Neka od tih vozila su izgorjela. Međutim, bilo je i automobila koji su pretrpjeli malu ili nikakvu štetu. Analiza je pokazala da ni ti automobili nisu sigurni, premda izvana nema oštećenja.

Njemački proizvođač je odmah zaključio da se vozila te marke moraju uništiti. Imali su samo malu štetu od čađe, tvrdio je odvjetnik tvrtki koje su pokušavale prodati BMW-ove automobile. U BMW-u su pak tvrdili da nema jamstva da je čađa jedina šteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.