Tesla zaustavila gradnju tvornice u Meksiku zbog straha od Trumpovih carina

Ilustracija: EPA

Tvrtka Tesla je prošle godine najavila da će graditi novu tvornicu u Meksiku, na lokaciji pored granice sa SAD-om. Međutim, čini se da su ti planovi zapeli zbog moguće pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD-u.

Glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk je u razgovoru s investitorima ovog tjedna rekao da je izgradnje tvornice obustavljena zbog carina koje bi Trump uveo u slučaju pobjede. Kako sad stoje stvari, čini se da je Giga Mexico na čekanju do izbora. 

"Mislim da moramo vidjeti kako stvari stoje nakon izbora", rekao je Musk koji je ranije ovog mjeseca službeno podržao Trumpovu kandidaturu.

“Trump je rekao da će uvesti visoke carine na vozila proizvedena u Meksiku. Dakle, nema smisla puno ulagati u Meksiko ako će to biti slučaj. Moramo vidjeti kako će se stvari politički odviti", rekao je investitorima i analitičarima.

Musk je ranije tvrdio da bi Trumpova pobjeda na izborima koristila Tesli. Rekao je da bi smanjenje subvencija za električna vozila pomoglo Tesli. Dio analitičara se slaže s njim, dok drugi smatraju da bi drugi Trumpov mandat naštetio cijelom tržištu električnih vozila, uključujući i Teslu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.