VIDEO Vozili smo se s Rimcem u Neveri

Foto: Screenshot

Vozili smo se s Matom Rimcem u Neveri. 

"Odlučili smo da nije baš fer da smo zanemarili domaće medije, nisu se baš vozili ni u Neveri pa ispravljamo to", rekao je Rimac tijekom vožnje.

"Ja samo vozim Neveru i Bugatti", rekao nam je još. Usput smo ga pitali i o famoznom joysticku kojim su pokušali upravljati robotaksijem na nedavnom predstavljanju.

Pokazao driftanje i ubrzanje od 0 do 100 km/h za dvije sekunde

Pokazao je karakteristike Nevere na putu prema kampusu Rimac Automobila u Kerestincu kod Zagreba.  

Pokazao je i kako u Neveri izgleda driftanje i ubrzanje od 0 do 100 km/h u dvije sekunde. 

Pogledajte kako je to izgledalo. 

UŽIVO Mate Rimac nas vozi u Neveri

Posted by Index.hr on Tuesday, July 16, 2024

Napomenimo i da sutra (srijeda) od 12:30 na Indexu uživo možete pratiti intervju s Matom Rimcem i direktorom Vernea Markom Pejkovićem. Tema razgovora bit će Rimčevi robotaksiji.  

Rimac rekao da je prodano 50-ak Nevera

Rimčeva Nevera je električni hiperautomobil opremljen s četiri električna motora. Nevera razvija ukupnu snagu od 1914 konjskih snaga i ubrzava od 0 do 100 km/h za 1.85 sekundi.

Njena maksimalna brzina iznosi 412 km/h, a doseg s jednim punjenjem preko 550 kilometara zahvaljujući bateriji kapaciteta 120 kWh. Nevera također ima napredni sustav autonomne vožnje i aerodinamični dizajn. 

Rimac je rekao da je dosad prodao više od 50 primjeraka Nevere, a uskoro izbacuje limitirano rođendansko izdanje od devet primjeraka po cijeni od 2.35 milijuna eura po automobilu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.