Dinastija Gucci, Dolittle, maraton za fanove LOTR-a: Evo što je sve danas na TV-u

Screenshot: YouTube

AKO prvi dan nove godine provodite kod kuće, TV program vas neće razočarati. HRT 1 nakon specijalnog izdanja Potjere, u 21:10, emitira film Dinastija Gucci.

 

Film je inspiriran šokantnom, istinitom pričom o obiteljskom carstvu talijanske modne kuće Gucci. Obuhvaća tri desetljeća ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i, u konačnici, ubojstva. Kontroverzna priča talijanske obitelji snimljena je pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta, a radnja je smještena u 1995. godinu, kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svom uredu ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani optužena je za naručivanje atentata, zbog čega je i stekla nadimak Crna udovica. Glavne uloge u filmu igraju Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino.

Na HRT-u 2 u 20:15 možete pogledati dokumentarni film Diana i Dodi: princeza i plejboj. U ovom filmu iz 2023. prvi put o Dodiju Al-Fayedu govore ljudi koji su ga uistinu poznavali te otkrivaju mnogo toga što dosad nije bilo poznato u javnosti.

Ljubitelji britanskih krimi-serija doći će na svoje u 22:30, kada su na rasporedu Umorstva u Midsomeru: Božić s duhovima.

U 00:02 počinje film Sedam minuta nakon ponoći, s Liamom Neesonom, Felicity Jones i Sigourney Weaver u glavnim ulogama. Pratimo 12-godišnjeg Conora koji se pokušava pomiriti s bolešću svoje majke i nasilnicima iz škole tako što bježi u fantastičan svijet prepun čudovišta. No, čudovište s kojim će se Conor suočiti nije kao ostala. Očekivao je čudovište iz noćne more koje ga je proganjalo skoro svaku noć otkako je njegova majka počela primati terapiju, noćne more u kojoj se pojavljuju tama, vjetar i vrištanje… Ovo čudovište je drugačije i traži od Conora ono najopasnije - traži istinu. 

Nova TV u 23:40 emitira film Profesionalci u akciji, u kojem Bruce Willis i Tracy Morgan glume dvojicu policajaca koji na potpuno nekonvencionalan način rješavaju svoje slučajeve. Tijekom jednog njihovog radnog dana koji pratimo, pokušat će riješiti probleme koji uključuju ukradenu bejzbolsku sličicu i lokalne mafijaše koji se pokušavaju izvući s ukradenim novcem. 

Na RTL-u u 20:15 možete pogledati film Dolittle Robertom Downeyjem Jr.-om. Nakon što je sedam godina ranije izgubio suprugu, ekscentrični doktor John Dolittle, poznati liječnik i veterinar Engleske kraljice Viktorije, otuđio se daleko iza visokih zidova dvorca Dolittle, u društvu egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, Dolittle je prisiljen uploviti u epsku avanturu do mitskog otoka u potrazi za lijekom, povratiti svoju duhovitost i hrabrost dok se suočava sa starim protivnicima i otkriva čudesna stvorenja. 

U 21:55 slijedi Zašto baš on?, komedija o klasičnoj priči strogog oca koji upoznaje dečka svoje kćeri, kojeg, naravno, ne odobrava. U 23:55 ljubitelji akcije mogu pogledati Plaćenike.

Fanovima Gospodara prstenova preporučujemo da okrenu na Domu TV. U 18:00 počinje film Gospodar prstenova: Prstenova družina, u 20:55 je Gospodar prstenova: Dvije kule, a u ponoć Gospodar prstenova: Povratak kralja. Dakle, riječ je o maratonu koji će mnoge prikovati za male ekrane.