Ovo su najbolji akcijski filmovi 21. stoljeća, prema mišljenju kritičara

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

KRITIČARI portala IndieWire izdvojili su 57 najboljih akcijskih filmova 21. stoljeća. Većina visokobudžetnih filmova 21. stoljeća pripada akcijskom žanru. Od superherojskih filmova, čija popularnost polako počinje padati, do velikih franšiza kao što su Brzi i žestoki ili John Wick, akcijski filmovi nikada nisu imali problema s pronalaskom svoje publike.

Stručnjaci portala IndieWire na svoj su popis odlučili staviti filmove koji su na neki način uveli nešto novo u akcijski žanr. Na popisu su se našli i ozbiljniji filmovi s dubokim pričama, u kojima akcija pada u drugi plan, ali i uzbudljivi filmovi s odličnim akcijskim sekvencama i scenama borbi. U nastavku otkrivamo koji su filmovi zauzeli prvih deset mjesta na popisu.

10. Train to Busan

 

Sinopsis glasi: "Nakon što u Južnoj Koreji izbije zombi virus, putnici jednog vlaka bore se za život na putu od Seoula do Busana."

9. Everything Everywhere All at Once

 

Sinopsis glasi: "Kineska imigrantica srednjih godina uvučena je u ludu avanturu u kojoj samo ona može spasiti egzistenciju, tako što istražuje alternativne svemire i povezuje ih sa životima koje je mogla voditi."

8. The Bourne Ultimatum

Sinopsis glasi: "Jason Bourne bježi od nemilosrdnog agenta CIA-e i njegovih agenata koji ga pokušavaju ubiti, dok istražuje svoju prošlost plaćenog ubojice."

7. John Wick: Chapter 2

 

Sinopsis glasi: "Nakon što se vratio u kriminalno podzemlje kako bi otplatio dug, John Wick otkriva da se za njegovu glavu nudi velika nagrada."

6. Mission: Impossible - Fallout

Sinopsis glasi: "Ethan Hawke, njegov tim i neki poznati saveznici u utrci su s vremenom nakon što jedna misija pođe po zlu."

5. RRR

 

Sinopsis glasi: "Neustrašivi ratnik na opasnoj misiji suočava se s okorjelim policajcem koji radi za britanske snage u ovoj epskoj sagi smještenoj u Indiji prije njezinog osamostaljenja."

4. Kill Bill Vol. 1 i Vol. 2

Sinopsis glasi: "Nakon što se probudila iz kome, bivša plaćena ubojica osvećuje se ekipi koja ju je izdala."

3. The Raid

 

Sinopsis glasi: "Tim specijalaca zatočen je u zgradi koju vodi zloglasni šef mafije i njegova vojska ubojica i kriminalaca."

2. Crouching Tiger, Hidden Dragon

Sinopsis glasi: "Mlada kineska ratnica ukrade mač legendarnog mačevaoca i odlazi na romantičnu avanturu s misterioznim muškarcem."

1. Mad Max: Fury Road

 

Sinopsis glasi: "U postapokaliptičnoj pustoši jedna žena buni se protiv tiranina u potrazi za svojom domovinom koju pokušava naći uz pomoć skupine ropkinja i psihotičnog lutalice nazvanog Max."

Ostale filmova s popisa možete vidjeti na ovom linku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.