Snima se serija o zrakoplovnoj nesreći iz 1988., Colin Firth ima glavnu ulogu

Foto: EPA

PEACOCK i Sky udružili su snage kako bi snimili miniseriju o terorističkom napadu na Pan Am let 103 iz 1988. godine, koji se dogodio iznad Lockerbieja u Škotskoj. U seriji pod nazivom Lockerbie glavne uloge imaju Colin Firth i Catherine McCormack.

U nesreći je poginulo 259 putnika i članova posade, a uz njih je još 11 stanovnika Lockerbieja izgubilo živote nakon pada aviona, prenosi Deadline. Firth i McCormack u seriji glume Jima i Jane Swire, roditelje djevojčice Flore koja je stradala u ovoj katastrofi. Serija će imati pet dijelova i pratit će potragu roditelja za pravdom za svoje dijete.

Serijom će se istražiti događaji iz katastrofe i njezine posljedice te pružiti "intiman prikaz čovjeka, muža i oca koji riskira sve u znak sjećanja na svoju kćer i nepokolebljivu potragu za istinom i pravdom", prenosi Deadline. 

Glavni redatelj miniserije je Otto Bathurst, jedan od redatelja serije Peaky Blinders, a scenarij potpisuje škotski dramatičar David Harrower. Ostatak glumačke postave uključuje Sama Troughtona (Chernobyl), Marka Bonnara (Napoleon), Andyja Nymana (A Small Light), Ardalana Esmailija (Opponent) i Selwu Jghalef (Layers).