Zvijezda Vriska otkrila neobičnu motivaciju Wesa Cravena za snimanje filmova

Screenshot: YouTube

WES CRAVEN svojim se hororima nametnuo kao najbolji redatelj tog filmskog žanra. Teško je biti najbolji u nečemu ako čovjeka ne vuku motivacija i disciplina. A upravo je to imao legendarni redatelj i tvorac jedne od najpoznatijih horor franšiza. Zvijezda Vriska Jamie Kennedy (Randy Meeks) otkrio je što je točno Cravena motiviralo da bude bolji u svom poslu.

Malo tko zna da je renomirani filmaš bio taksist prije nego što se okrenuo karijeri u filmskoj industriji. Gostujući u podcastu Inside of You, Kennedy se osvrnuo na Cravenovu motivaciju i objasnio kako je to plašilo njega i njegove kolege.

"U svom domu je imao suvenire iz svih svojih filmova. Pokraj njegovog kreveta se nalazio maleni okvir. Upitao sam ga što je to. On mi je odgovorio da je to njegova dozvola za upravljanje unajmljenim vozilima. Bila je to dozvola za vožnju taksija u New Yorku na kojoj je pisalo Wes Craven, LAC Cab, od 1971. do 1972.", rekao je Kennedy.

"Tada sam ga pitao zašto mu to stoji pokraj kreveta. Odgovorio mi je: 'Zato što kad se ustanem svako jutro i pogledam u to, kažem sam sebi da je to nešto čemu se ne želim vratiti.' Strah koji je imao od toga da bi se mogao vratiti vožnji taksija potaknuo ga je da snima filmove. Strah od te dozvole ga je plašio, a nas je zbog toga on plašio", dodao je.

Svoj status zacementirao je Stravom u Ulici Brijestova

Wes Craven probio se na scenu hororaca filmom Brda imaju oči iako mu je prvi film u ovom žanru bio Posljednja kuća nalijevo, no taj projekt nije bio najbolje prihvaćen. Svoj status zacementirao je Stravom u Ulici Brijestova, filmom u kojem je publiku upoznao s jednim od najprepoznatljivijih zlikovaca – Freddyjem Kruegerom. Vrisak je bio samo šlag na torti i dodatno ga ovjekovječio kao legendu filmske industrije.

Cravenovi horor naslovi spadaju u podžanr horora slasher, u kojem psihopatski ubojica ubija ljude pomoću noža ili drugog oštrog oružja. Vrisak se u njegovom portfoliju istaknuo kao film koji s ljubavlju ismijava temelje koje je Craven pomogao uspostaviti. Vrsni redatelj svojim je djelima osnažio žanr horora i inspirirao projekte mnogih filmaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.