Šest zdravih navika kojima Kate Moss duguje fantastičan izgled u 49. godini

Foto: EPA

KATE Moss imala je kompliciranu povijest kada su u pitanju prehrambene navike. 2018. priznala je da žali što je prije više od deset godina izjavila da "ništa nema tako dobar okus kao mršavost".

Unatoč svojoj tadašnjoj mantri, nije se hranila zdravo. Cindy Crawford čak se znala ljutiti jer njezina kolegica jede masnu hranu, a i dalje izgleda sjajno. 

No kako je starila, Moss je shvatila da mora promijeniti svoje prehrambene navike kako bi ostala zdrava.

"Stvarno uživam u hrani i trudim se jesti zdravije nego ikad prije. I moja koža izgleda bolje otkad dobro jedem", izjavila je za The Guardian.

Počela je i vježbati te danas često posjećuje teretanu. No ipak smatra da je tajna fantastičnog izgleda u prehrani pa slijedi šest navika koje navodimo u nastavku.

Drži se režima 80:20

Manekenka i dalje konzumira hranu koju voli. Prema Vogueu, slijedi režim 80:20, što znači da 80 posto vremena jede zdrave i hranjive obroke, a 20 posto vremena rezervirano je za njezine omiljene namirnice.

Pije zeleni sok

Kate Moss svako jutro pije zeleni sok pun vitamina. Soku dodaje mješavinu aminokiselina, vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina.

Jede banane

Bivša trenerica Kate Moss Amanda Hamilton preporučuje određene namirnice klijentima koji pokušavaju smršavjeti, a banane su jedna od njih. Za Daily Mail je rekla da se mogu dodati u smoothie, a važne su jer obiluju bjelančevinama i vlaknima te vas dulje drže sitima.

Jede salate

Moss je tijekom godina hamburgere i pržene krumpiriće zamijenila salatama, koje prije nije jela. Studije pokazuju da svakodnevna konzumacija salate može značajno povećati unos hranjivih tvari, uključujući vlakana i vitamina C i K.

Doručkuje jaja

Kada je u pitanju doručak, Moss preferira jaja. Ona mogu povećati energiju, ojačati imunološki sustav i pomoći u održavanju mladenačkog tena, piše Eat This.

Kuha uravnotežene obroke

Moss je za britanski Vogue podijelila da je počela kuhati, a nedjeljom priprema pečenu piletinu, krumpir, brokulu i mrkvu. Cilj joj je jednim obrokom unijeti proteine, povrće i žitarice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.