Ako donesete svoju šalicu ili termosicu, kava je ovdje 15 eurocenti jeftinija

Foto: Index

ZIGGY'S COFFEE je lanac coffe shopova koji kuhaju kave, prodaju paketiće mljevene kave koju sami prže, a u ponudi drže i razna peciva, poput kroasana, pastela (poznata portugalska slastica od lisnatog tijesta u obliku košarice koje je punjeno kremom na bazi jaja pa zapečeno da dobije prepoznatljivu koricu na vrhu), kuglofa, odnosno slatkih kruhova i sendviča - oni su iz Korice, kao i mini quichevi.

Jedan pastel, običan, sa šumskim voćem ili jagodama, košta po 0.95 eura, a šnita mramornog kolača, kao i onog od limuna i maka, 2.10 eura. Pužić sa špinatom i skutom je 1.45 eura, pužić s cimetom 1 euro, a mini Koričin quiche 3.10 eura, dok su sendviči po 3.20 eura.

Tri lokacije u Zagrebu

Trenutno imaju tri lokacije u gradu: Heinzelova 2a kod Kvatrića, Savska cesta 32 i Ilica 41, odmah kod križanja s Frankopanskom, na samoj tramvajskoj stanici. Donedavno su bile četiri, no ta četvrta na Savskom mostu je neko vrijeme van funkcije.

Jeftinija kava ako donesete svoju termosicu ili šalicu

Ako u Ziggy dođete s vlastitom višekratnom (znači, ne papirnatom, već keramičkom) šalicom ili termosicom, kavu ćete platiti 15 eurocenti manje. Možda nije puno, ali nije ni tako loše. Što se tiče cijene kave, espresso i turska kava su po 1.35, macchiato 1.45, kava s mlijekom i cappuccino po 1.59, a imaju i ledenu kavu koja košta 1.90 eura.