ZADNJIH dana često nailazimo na poriluk, pa smo razmislili kako ga možemo pripremiti a da nije klasično jelo na žlicu i da ne zahtijeva dugo kuhanje. Sjetili smo se jedne ukusne salate u kombinaciji s krumpirom, a dodatak grčkog jogurta i majoneze mijenja cijelu priču - salata postaje kremasta i neodoljiva.
Odličan je izbor za brze ručkove, a iako je i sama po sebi zasitna, ako bez mesa ne možete zamisliti kompletan obrok, idealno je pripremiti je uz faširance ili neko drugo meso po izboru.
Potrebni sastojci
- poriluk
- krumpir
- grčki jogurt ili kiselo vrhnje
- majoneza
- sol, papar
Po želji, u salatu možete dodati i malo kukuruza iz konzerve, ali i kuhane šunke ili prepečene slanine - ako vam to paše u ovoj kombinaciji.
Kako se priprema
Očistite poriluk pa ga izrežite na deblje kolutiće (tanji bi se u kuhanju mogli raspasti i izgubiti u salati) te krumpire na kockice. Prvo stavite kuhati krumpir pa pred kraj kuhanja ubacite poriluk. Kada su kuhani, procijedite ih i ohladite. Prebacite u veću zdjelu za salatu pa dodajte grčki jogurt ili vrhnje i majonezu. Dobro izmiješajte pa dodajte začine. Mi volimo dodati malo više papra jer daje posebnu aromu ovoj hladnoj salati.
Cijeli recept nalazi se ovdje.