Festival pizze u Zagrebu nije nikakav festival

Foto: Index

KAKO kaže naslov, Festival pizze u Zagrebu nije nikakav festival. Da bi se nešto smatralo festivalom, valjda mora imati više pizzerija, puno vrsta pizza i, prije svega, dobre pizze. Ovaj "festival" nema ništa od toga.

Gdje je dobra napoletana? Gdje je deep dish? Gdje su moderne kreativne pizze? Gdje je neko jako gostovanje iz Italije?

Na "festivalu" nema prave pizzerije

Na zagrebačkom "festivalu" pizze nema ni jedne jedine prave pizzerije. U središnjem dijelu sami organizatori festivala peku pizzu u nečem što se zove "Institut", ali za gumenu mozzarellu radije idemo u Mlinar ili Dubravicu jer je jeftinije.

Tu je još sveprisutni Rougemarin, koji nije pizzeria. Nisam probao pa nemam pojma kakav je, moguće ok. Pa onda inače odlični Hromalić, koji je za ovu priliku odlučio kopirati Briocherie, koji je, pak, kopirao Rocambolesca. I to nije bogznašta, a svakako nije pizza.

Plaćanje preko aplikacije ne radi, kartice ne primaju

Bezvezna korporativna sponzorska imena pobrinula su se da ni pivo ništa ne valja.

No zato je tu plaćanje putem aplikacije! Jedini problem s tim je što uopće ne radi, a ne samo da ne radi nego ne primaju ni kartice. Pa od svega u 2022. godini ostaje plaćanje kešom.

Imate li užasno niske kriterije i od gastro festivala ste vidjeli kotlovinu na Jakuševcu, želite li kešom platiti slabu pizzu iz nepizzerije i popiti smeće od piva na užasnoj vrućini, Festival pizze u Zagrebu je pun pogodak.

Radije posjetite neku od najboljih pizzerija u Zagrebu

No, realno, ovako nešto može se nazivati festivalom samo u gradu s iznimno niskim kriterijima za gastro događanja. Što je šteta jer su organizatori inače daleko najbolji organizatori takvih evenata u Hrvatskoj i jednom bi im Zagreb, bez obzira na kontroverze, trebao dodijeliti plakete za sve što su napravili za doprinos Zagrebu sa sjajnim Fuliranjima i Burger festivalom (koji je prošli put meni isto bio puno slabiji nego prije par godina).

Nadajmo se da su u pitanju bili samo privremeni objektivni problemi s radnom snagom i da ovdje staje rasprodaja ugleda te da će se posložiti za iduće festivale

A vi radije posjetite neku od najboljih pizzerija u Zagrebu, evo ih u anketi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.