Grci obožavaju svoju verziju pljeskavica - puno su bogatije od naših

Foto: Shutterstock

GRČKE pureće pljeskavice su još ukusnija, a puno lakša alternativa klasičnim pljeskavicama. Inspirirane su mediteranskom kuhinjom, što ih čini aromatičnijima i bogatijima od onih na koje smo naviknuli.

Za njih se koristi manje masno pureće meso, kojemu se dodaju feta sir, luk, začini poput origana i češnjaka, masline i pečena paprika. Ovi dodaci daju pljeskavicama sočnost i svježinu i podižu ih na novu razinu.

Ako ste ljubitelji pljeskavica (kao što smo mi) - isprobajte nešto novo - a s obzirom na isprobani recept, mogli biste ih početi raditi redovito.

Potrebni sastojci

Pripremite sljedeće namirnice:

  • mljevena puretina
  • češnjak u prahu
  • sušeni origano
  • sol i svježe mljeveni papar
  • čvrsti jogurt
  • pečena crvena paprika
  • nasjeckane crne masline
  • razmrvljeni feta sir.

Kako se pripremaju

Puretini u velikoj zdjeli dodajte češnjak, origano, sol, papar i jogurt. Rukama dobro izmiješajte pa dodajte papriku, masline i feta sir. Još jednom sve izmiješajte. Od smjese oblikujte male i deblje pljeskavice pa ih ispecite u grill-tavi.

Ako želite smanjiti masnoću, ispecite ih u pećnici na papiru za pečenje.

Detaljan recept za ove sočne, mediteranske pljeskavice pronađite ovdje. Pljeskavice možete upotpuniti brzinskim tzatziki umakom koji je također popularan u Grčkoj, a za njega će vam trebati krastavci, jogurt i začini. Recept za umak je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.