I Zoran Milanović obožava jedno od najpopularnijih zimskih jela u Hrvatskoj

Foto: Pixsell/Shutterstock

DANAS se održava inauguracija našeg predsjednika Zorana Milanovića. On je prije nešto više od mjesec dana, 12. siječnja, ponovno izabran za predsjednika. U duhu naše rubrike koja uvijek prati aktualna događanja i trendove, i tada smo se prisjetili što to naš predsjednik najviše voli jesti - isto radimo i danas.

<< Omiljena jela Zorana Milanovića: Jedno posebno obožava, a zna ga i sam pripremiti

Da podsjetimo, dan započinje lakšim obrocima, a često jede jaja. Za ručak voli odabrati klasike poput graha s kobasicama - koji i sam zna skuhati, i to onaj vojnički. Bližnji ga opisuju kao "skromnog čovjeka koji voli sve jesti", a jedno od omiljenih jela mu je kiseli kupus sa suhim mesom.

Rado ga jedemo, a radi se o jelu koje "grije dušu". Zdravo je i zasitno, a najbolje je idući dan. Ne štedite na suhom mesu - ono daje sav bogat okus ovom jelu, a i čini ga zasitnim. Niže je provjereno dobar recept, koji ćemo sigurno još barem jednom praviti ove zime. 

Potrebni sastojci

Pripremite sljedeće namirnice.

  • dimljena svinjska koljenica, rebarca ili slanina
  • glavica kiselog kupusa
  • svinjska mast
  • papar u zrnu
  • mljevena paprika
  • lovor
  • voda

Kako se priprema

Prokuhajte meso pa ga izvadite iz vode i ostavite da se ocijedi. Glavicu kiselog kupusa prerežite na pola i nasjeckajte na trakice - možete kupiti i već narezani. Polovicu kupusa stavite u veći lonac, preko njega stavite lovorove listove, zrna papra i slatku papriku. Na sve stavite meso pa ga prekrijte ostatkom narezanog kupusa. Dodajte mast, ulijte vodu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i dolijevanje još vode. Poslužite uz kuhane polovice krumpira.

Detaljan recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.