Index doznaje: 50 Top Pizza ove godine bira najbolje i u Južnoj Americi

Ilustracija: Shutterstock

KAKO SAZNAJEMO, 50 Top Pizza, internetska mreža koja pruža ažurirane informacije o trendu pizze koji se pojavljuje diljem svijeta od 2017. godine, prvi put ove godine uvodi klasifikaciju za Latinsku Ameriku.

2024. počet će s vodičem za 50 najboljih pizza Azija - Pacifik, koji će biti predstavljen 4. ožujka u Tokiju. Svečana dodjela nagrada održat će se u Istituto Italiano di Cultura, a uslijedit će zabava u talijanskom veleposlanstvu.

Nakon toga slijedi njihovo prvo izdanje ljestvice 50 najboljih pizza Latinske Amerike, koje će se održati 17. travnja u Istituto Italiano di Cultura u Rio de Janeiru. 13. svibnja na rasporedu je šesto izdanje vodiča 50 Top Pizza Europa (bez Italije). Ove godine održat će se u Fundación Pablo VI u Madridu zajedno s jednim od njihovih novih događaja, Tjednom španjolske pizze (Semana de la pizza en España), koji će uključiti velike gradove u ovoj zemlji.

New York, Milano, London pa Pariz

25. lipnja idu u Ameriku na 50 Top Pizza USA, koja će biti predstavljena u New Yorku u White Space Chelsea na Chelsea Marketu, kultnom sastajalištu ljubitelja hrane u Velikoj Jabuci.

Vodič 50 Top Pizza Italia bit će 10. srpnja prvi put predstavljen u povijesnom Teatru Manzoni u Milanu, smještenom u srcu centra grada. U tjednu predstavljanja održat će se Milano Pizza Week posvećen milanskoj tradiciji.

10. rujna vratit će se u Napulj, svjetsku prijestolnicu pizze, kako bi okrunili 100 najboljih pizzerija na svijetu s 50 Top Pizza World. Uključivat će odbrojavanje koje oduzima dah u Teatro Mercadanteu, koji je upravo preuređen. Izdanje 2024. zatvorit će se 26. i 27. studenoga u Londonu Svjetskim pizza summitom, koji će se održati tijekom European Pizza & Pasta Showa.

To će uključivati ​​ceremoniju dodjele nagrada za najbolje lance pizzerija na svijetu, 50 Top World Artisan Pizza Chains. Otkrit će i najbolje pizzerije u Parizu povodom Olimpijskih igara, a također će nadalje obavještavati o najvažnijim europskim prijestolnicama.

Inače, jedina hrvatska pizzeria na ovoj listi je zagrebački Franko's, koji je za 2023. godinu 43. na listi. Nedavno smo vam pisali o toj pizzeriji, više pronađite ovdje.

@index.hr U najboljoj hrvatskoj pizzeriji pokazali su nam kako se priprema prava napoletana #pizza #food #hrana #zagreb #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok #hrvatska ♬ original sound - Index.hr
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.