Legendarna kuharica Mary Berry podijelila trik za najukusnije lazanje

Foto: Shutterstock

AKO STE u potrazi za finim jelom za cijelu obitelj, onda bi ove lazanje prema receptu slavne kuharice Mary Berry mogle biti upravo ono što tražite. Pripremaju se malo drugačije od klasičnih lazanja, no jednako su ukusne i kremaste, a evo u čemu je tajna.

Slavna britanska kuharica u svoje lazanje stavlja malo drugačiji bijeli umak, ne koristi mljeveno meso, lazanje slaže na drugačiji način, s manje slojeva, a ima i poseban trik uz koji će listovi tjestenine svaki put biti savršeno mekani i pravilno kuhani.

Listove za lazanje potopite u vodu

Tajna savršenih lazanja prema receptu Mary Berry leži u tome da listove za lazanje (ako koristite suhe, a ne svježe listove) prije upotrebe potopite u kipuću vodu na nekoliko minuta, kako bi dovoljno omekšali, a opet ne previše, a umjesto mljevenog mesa koristite pileće zabatke bez kostiju. 

Ovo jelo možete pripremiti, preporučuje Mary, do šest sati prije posluživanja, a prije pečenja možete ga i smrznuti i napraviti neki drugi dan, kada ne budete imali toliko vremena. U nastavku pronađite i recept za ove slasne lazanje.

Recept za lazanje Mary Berry

Za šest do osam osoba trebat će vam šest suhih listova za lazanje te 150 g naribanog cheddara. Za nadjev od piletine i povrća trebat ćete dvije žlice maslinovog ulja, 500 g otkoštenih pilećih zabataka, pola nasjeckane chili papričice, dva režnja češnjaka, 200 g šampinjona, 200 g špinata, dvije žličice kukuruznog škroba, 200 ml kiselog vrhnja i žličicu peršina.

Prvo ćete napraviti smjesu od piletine - piletinu zagrijte na ulju na jakoj vatri i pecite dok ne porumeni, a zatim dodajte chili, češnjak i gljive i pržite nekoliko minuta, pa dodajte i špinat. Kukuruzni škrob stavite u malu zdjelu i umiješajte s dvije žlice vode. Piletini dodajte kiselo vrhnje i peršin, promiješajte pa dodajte i smjesu kukuruznog škroba. Kuhajte dok se ne zgusne.

Sada ćete napraviti umak od rajčice - za njega će vam trebati jedna konzerva sjeckanih rajčica od 400 g, dvije žlice paste od rajčice i jedna žlica sjeckane majčine dušice. Sve te sastojke ćete dobro promiješati u zdjeli i začiniti solju i paprom, a zatim ćete sve sastojke složiti u plitku vatrostalnu posudu.

Suhe listove lazanja prvo potopite u kipuću vodu na nekoliko minuta, a zatim u vatrostalnu posudu stavite trećinu mješavine piletine i na nju trećinu umaka. Na vrh poslažite tri lista za lazanje i ponovite postupak. Završite s posljednjim slojem piletine i rajčice i pospite naribanim sirom. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta, odnosno dok lazanje ne porumene. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.