Najpoznatija talijanska influencerica pod istragom zbog skandala s božićnim kolačem

Foto: Instagram/Chiara Ferragni

CHIARA FERRAGNI najpoznatija je talijanska modna influencerica, poznata po suradnji s mnogim brendovima, a zbog posljednje suradnje našla se u velikim problemima.

Ferragni je još 2022. godine potpisala ugovor s Baloccom, talijanskim proizvođačem slastica od kojih su najpoznatije piškote, vafli i slatki božićni kruh Pandoro, a upravo se zbog potonjeg našla u središtu skandala.

Naime, ideja je bila da se na Baloccovo pakiranje Pandora stavi njezino ime i prepoznatljiva ružičasta boja, da se prodaje po tri puta većoj cijeni, za 9 eura, te da se svi prihodi od prodaje uplate torinskoj dječjoj bolnici za kupnju novog aparata za liječenje djece oboljele od osteosarkoma i Ewingovog sarkoma.

Nisu uplatili ni centa

Međutim, nakon što je akcija završila, Ferragni i Balocco skupili su više od milijun eura, a iz bolnice su se oglasili da nisu primili nikakvu donaciju od Chiare Ferragni, već da im je brend Balocco i prije početka akcije uplatio donaciju od 50 tisuća eura.

Ferragni se tako našla pod istragom - kažnjena je s više od milijun eura, dok je tvrtka Balocco kažnjena s 420 tisuća eura, sve zbog obmanjivanja kupaca. No, to nije jedini problem. S njezinog je profila otišlo oko 90.000 pratitelja, a najnovija vijest je da je Coca-Cola već otkazala suradnju s njom.

Ona se ipak ispričala na Instagramu - priznala je da je napravila pogrešku u komunikaciji i da će osobno donirati milijun eura bolnici. Također, ako joj se kazna smanji, sva ta smanjena svota novca također će ići bolnici, dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.