ROVINJSKA Stara tvornica duhana od 19. do 21. travnja postat će gastronomsko središte regije, govore organizatori Weekend Food Festivala, gdje će se okupiti svi kojima su hrana i piće - poziv, posao ili strast.
Festival je to na kojem se otvaraju važne teme ugostiteljske i gastronomske scene, susreću domaći i svjetski chefovi, okupljaju sve industrije kojih je hrana sastavni dio te uživaju svi oni koji na jednom mjestu vole dobru hranu i još bolju zabavu. Ovogodišnji program festivala najavljuje brojna domaća i svjetska
imena, od chefova do stručnjaka iz područja vina, rakija, šampanjaca, kave, maslinovih ulja i ostalih delicija.
Bogdan i Udovičić
Ovogodišnji Weekend Food Festival otvorit će dva mlada hrvatska chefa koji su svoje vještine brusili na praksama u nekim od najpoznatijih svjetskih restorana, Matija Bogdan i Ante Udovičić, a nakon njih važno pitanje Ide li gastronomska scena nizbrdo postavit će se chefu Davidu Skoki, vlasnici restorana Tač Vesni Miletić te Hrvoju Zirovjeviću, chefu splitskog Dvora.
Dolazi i Paul Ivić
U Rovinj stiže i Paul Ivić, austrijski chef hrvatskih korijena, čiji bistro Tian u Beču nosi zelenu Michelin zvjezdicu koja se dodjeljuje vegetarijanskim i veganskim restoranima. Uz Ivića, nastupit će i Maistrin korporativni kulinarski direktor Jeffrey Vella te kolumbijski chef sa slovenskom adresom Leonardo Fonseca.
S obzirom na svoj regionalni značaj, Weekend Food Festival odgovorit će i na pitanja Zašto Slovenci to rade bolje te kako je Fenomen Beograda postao poznat u regiji, ali i šire. Tema koja će zasigurno potaknuti diskusiju publike je Njegovo veličanstvo konobar, na kojoj će uz Matu Jankovića pitanja o statusu i budućnosti ovog zanimanja odgovoriti dekan Aspire Alen Jerkunica, Ivan Jug iz Noela, jedan od najpriznatijih sommeliera u Hrvatskoj, te Davor Bienenfeld, vlasnik Izakaye koji će ujedno demistificirati zašto su azijski restorani toliko popularni.
Radionice, masterclassovi
Kao i prijašnjih godina, program Weekend Food Festivala, osim predavanja i panela, ima i brojne showcooking i masterclass radionice. Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je i na Weekend Food Marketu koji će tijekom ova tri dana biti otvoren za sve posjetitelje koji žele uživati u lokalnim specijalitetima i autohtonim jelima, najavljeno je.
Prvi put na Weekend Food Festival dolaze Ante Pižić i Alen Bibich, koji će pripremati autentičan skradinski rižot.