OSIM raznih klasika, u grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? mogu se pronaći i razni drugi recepti, a nama je za oko zapeo ovaj za sirovu tortu s mangom i borovnicom.
"Sirova, veganska torta bez dodanog šećera, puna proteina i zdravih masti iz orašastih plodova i kokosovog mlijeka, a borovnice i mango joj daju svježinu i lakoću. Torta je lagana, vrlo osvježavajuća, kremasta i punog okusa. Odlična je alternativa za osobe koje imaju alergije i intoleranciju na određene namirnice, poput mliječnih proizvoda i glutena, ili se jednostavno žele hraniti zdravije", objašnjava naša čitateljica Sandra Matijašević.
Recept je za kalup promjera 20 cm, napominje.
Podloga:
Bademe, zobene i datulje usitniti u multipraktiku, dodati malo vode, promiješati i utisnuti u kalup.
Krema od manga:
Sve sastojke izblendati u blenderu i uliti u kalup. Tortu saviti u zamrzivač da se krema stisne.
Krema od borovnica:
Sve sastojke izblendati u blenderu i preliti preko kreme od manga. Tortu saviti u zamrzivač da se krema stisne. Prije konzumacije tortu prebaciti u hladnjak.