Ove se subote u Slavoniji ispeklo 1200 šarana na rašljama i skuhalo 200 litara fiša

Foto: FB/Slavonsko-brodska televizija

TRADICIONALNA Fišijada u Sibinju nedaleko od Slavonskog Broda održana je ove subote, 13. srpnja, u sibinjskom parku, a okupila je nekoliko tisuća posjetitelja iz svih krajeva Slavonije.

Fišijada je zapravo natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, u kojemu je sudjelovalo 28 natjecatelja. Natjecatelji su si sami morali osigurati plinski plamenik, a svaka je ekipa dobila 2 kilograma očišćene ribe i natjecanje je krenulo u 17 sati.

U 21 sat proglašen je pobjednik, a kako stoji na Facebook stranici Slavonsko-brodske televizije, pobjedu je odnio Danijel Boranić iz Oriovca.

200 litara fiša, 1200 pola šarana na rašljama

Osim natjecatelja, i posjetitelji su mogli uživati u ribljim specijalitetima, a za sve okupljene pripremljeno je 200 litara fiš paprikaša, 500 "šaranskih potkova" i 1200 pola šarana na rašljama. Nakon natjecanja uslijedio je glazbeni program - prvo su nastupili tamburaši iz benda Lungo, a nakon njih i splitska grupa Dalmatino.

Inače, Fišijada u Sibinju održana je u sklopu manifestacije Ljeto u Sibinju koja je krenula 15. lipnja, a sljedeće su na redu još tri događanja - Odvoračka večer 27. srpnja, Kukuruzijada 3. kolovoza i Čobanijada 17. kolovoza.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.