Ovo mjesto u Zagrebu ima ogromne porcije, a cijene su skroz ok. Probali smo

Foto: Hana Kajari/Index

ČULI smo za jedan lokalni restoran u Zagrebu koji nudi velike porcije po vrlo pristupačnim cijenama pa smo ga, naravno, morali posjetiti. Pizzeria Big Blue nalazi se na Borongaju (točna adresa je Ulica Ante Jakšića 38) i u  usporedbi s ostalim mjestima za gablece, iznenađujuće je uređeno i čisto.

Otvoreni su od ponedjeljka do subote od 8 do 22 sata i nedjeljom od 9 do 17 sati.

Što se ondje jede i koliko košta

Njihov jelovnik sastoji se od raznih pizza, tjestenina, prženih i pečenih jela te njihovog dnevnog menija. Kad smo ih mi nedavno posjetili, prošli ponedjeljak, nudili su varivo, pečenu piletinu s rižotom, carsko meso s krumpirom i špagete milanese.

Postoji mogućnost narudžbe male i velike pizze, a koštaju od 6 do 8.30 eura za male, ovisno o sastojcima, do 6.50 ili 8.80 eura za velike pizze, a nude i jumbo koje su veličine kao dvije velike pizze.

Od prženih i pohanih jela tu su najjeftinije papaline za 5.50 eura, pohani oslić je 7, zagrebački od svinjetine ili piletine 8.40 eura. Slavonski (pohani i punjeni kulenom i sirom s ajvarom), dalmatinski (punjeni mozzarellom, vratinom i kaparima) ili istarski (punjeni gorgonzolom i pršutom) odresci su po 9.40 eura, dok su lignje na žaru 8.80, a punjene 9.20 eura. Svako jelo u cijeni ima uključen i prilog, bilo da je to pomfrit ili blitva s krumpirom.

Imaju i chilli con carne za 6.50 te pet vrsta lasagna (bolognese, 4 vrste sira, gurmanske, specijal, vegetarijanske) za 6.90 eura po porciji. Rižota i tjestenine koštaju u prosjeku 6.60 eura. Jela s roštilja poput ćevapa i pljeskavica s uključenom lepinjom u cijeni su od 5.60 do 7.40 eura. Za desert ovdje možete pojesti palačinke, a u porciji su tri komada, i to za 3.90 eura.

Najeli smo se kao nikad

Odlučili smo se za varivo za 5.30 eura i carsko meso za 6.10 eura. Kao što smo i očekivali, porcije su bile ogromne.

@index.hr Jeste li već posjetili ovo mjesto s jeftinim i obilnim gablecima? #zagreb #indexhr #borongaj #hrana #food #foodie #foodtiktok #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Varivo su servirali u loncu i lako bi moglo nahraniti tri osobe. Mirisalo je po mrkvi, cvjetači i zelenim mahunama. Baš kao kod bake. Pohana piletina bila je napravljena kao u svakom drugom restoranu. Carsko meso bilo je po našem mišljenju malo previše pečeno, pomalo teško za rezanje, ali svejedno je bilo ukusno. Salata i krumpir bili su hrskavi i ukusni.

S obzirom na to da jako volimo jeftine i obilne gablece, voljeli bismo da nam i vi date pokoji prijedlog, ponajprije za mjesta koja i sami posjećujete i provjereno znate kako je hrana fina, a cijene poštene. Koje još kvartovske restorane moramo probati? Svakako nam napišite u komentarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.