Pitali smo vas što mislite o pretjeranoj cijeni kukuruza: "Kunu su pretvorili u euro"

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

PRIJE PAR dana pisali smo da je prvi ovogodišnji kukuruz stigao na tržnice. I dok je cijena jednog klipa kukuruza na zagrebačkom Dolcu između 50 centi i 1 eura, u drugim hrvatskim gradovima nešto je drugačija situacija, a na šibenskoj tržnici cijena prvog ovogodišnjeg kukuruza čak je dvostruko viša od ove u Zagrebu - klip košta čak 2 eura.

>> Prvi ovogodišnji kukuruz stigao je na tržnice, pogledajte cijenu

Zanimljivo je da je prije dvije godine, u srpnju 2022., klip kukuruza na tržnicama koštao tadašnje 4 kune, odnosno oko 0.50 eura, a prošle su godine tri klipa kukuruza koštala 2 eura iako se na Dolcu prodavao i za 2 eura po klipu.

"Puno, kao da je zlatan"

Na Facebooku smo pitali naše čitatelje što misle o pretjeranoj cijeni kukuruza te bi li kupili jedan klip za 2 eura. Više od stotinu njih javilo se u komentarima, svi redom zgroženi previsokom cijenom prvog ovogodišnjeg kukuruza.

"Znači, s 2 kune na 2 eura. Zanimljiva računica", "Oni su kunu pretvorili u euro. Nisu normalni", "Uvijek ima onih koji kupuju. Zato i imamo takve cijene", "Puno, kao da je zlatan", "Smiješna cijena, 50 centi je realno", pišu naši čitatelji u komentarima.

Pisali su i da ni u ludilu neće kupiti klip kukuruza po toj cijeni, a javili su se i neki iz drugih gradova i rekli kakva je situacija kod njih. "U Virovitici je po 30 centi", "U Osijeku je između 40 i 70 centi", "U Bjelovaru na tržnici košta 50 centi", pišu oni.

"Uvijek ih ima na nekoj njivi"

Neke je ova situacija nasmijala i prisjetili su se djetinjstva, kada su krali kukuruz iz polja, pa su zaključili da je bolje tako nego dati 2 eura za klip. "Uvijek ih ima na nekoj njivi, kakvo kupovanje", "Odeš u polje kukuruza i uzimaš, samo paziš da te ne uhvate", "Bolje 5 minuta straha u susjedovom kukuruzu nego dati 2 eura za klip", šale se oni.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.