Poriluk na ovaj način sigurno još niste probali, zvuči i izgleda top

Foto: Shutterstock

GRATINIRANI poriluk, zvuči i izgleda savršeno. Recept smo našli na jednom zanimljivom Instagram profilu koji je posvećen mediteranskim receptima. Evo ga u nastavku.

Gratinirani poriluk s parmezanom i majčinom dušicom

Sastojci za 4 do 5 osoba:

  • 4 poriluka narežite na komade od 3 cm
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 ml mlijeka
  • 120 g ribanog parmezana
  • 1 žlica punozrnate gorušice
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 2 režnja češnjaka, naribana
  • 3 prstohvata majčine dušice
  • sol i papar

Zagrijte pećnicu na 180°C. Tepsiju premažite maslacem i dodajte komadiće poriluka tako da stoje uspravno i čvrsto zbijeni. Poriluk će se tijekom pečenja smanjiti; ako je potrebno, dodajte još poriluka kako bi cijeli lim bio ispunjen. Pomiješajte vrhnje, mlijeko, majčinu dušicu, pola parmezana, češnjak, senf, muškatni oraščić, sol i papar.

Smjesu ravnomjerno prelijte preko poriluka. Pokrijte posudu aluminijskom folijom i pecite oko 50 minuta. Izvadite iz pećnice, maknite foliju i na vrh dodajte preostali parmezan. Pecite još 20 minuta, povećajte temperaturu pećnice na 200°C dok ne porumeni. Servirajte vruće, uz pečenje po izboru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.