Pronašli smo odličan trik za guljenje breskvi, ne može jednostavnije od ovog

Foto: Shutterstock

SEZONA JE breskvi koje su osvježavajuće i sočne kada ih jedemo sirove, a poseban okus imaju i kada od njih radimo kolače. Od njih možete napraviti zaista svašta, no najgori dio je upravo guljenje. Ipak, sada smo pronašli prejednostavan trik uz koji ćete idući put bez problema oguliti breskve.

Breskve možete oguliti samo jednom rukom, i to ako slijedite ovu jednostavnu metodu, a za početak ćete na donjem dijelu breskve nožem zarezati križ, baš ovako kako je i prikazano na videu. Zatim ćete zakuhati veliki lonac s vodom te u vruću vodu umočiti breskve i ostaviti ih unutra otprilike minutu.

Odmah nakon što ih izvadite iz vruće vode, uronite ih u ledenu vodu i ostavite ih u vodi otprilike dvije minute. Nakon toga, kora će samo skliznuti s breskve i moći ćete ju ukloniti jednom rukom, a to isto funkcionira i s mandarinama, nektarinama, pa i s rajčicama.

Sada kada ste naučili kako na jednostavan način oguliti breskve za kolače, u nastavku pronađite nekoliko odličnih recepata za slastice s breskvama.

Galette s breskvama

Pita s breskvama

Cobbler s breskvama

Pečene breskve s glazurom od meda i sjeckanim bademima

Rolada s breskvama

Karpati s breskvama

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.