PRVO IZDANJE Asian Street Food Festivala bliži se kraju, traje još do nedjelje, i svakako je lijepo da se dogodilo. Iako se još uvijek nismo zasitili ni pizza, ni burgera, a super bi bilo da se održi i festival bureka (nadamo se da čitate ovo, organizatori food festivala), predstavljanje bilo koje kuhinje uvijek je pohvalno.
>> Bili smo na prvom Asian Festivalu u Zagrebu, evo što se sve nudi i koliko košta
Što nam je falilo
Bilo je tu sushija, od klasičnog do onog s voćem ili prženog u dubokom ulju, gyoza, poke zdjela, curryja i Pad Thaija, mochi sladoleda, genijalnih burgera na azijski način, K doga, Dalgona kava-sladoleda i katsu sendviča.
>> Što je točno Pad Thai o kojem se ovih dana priča, a Zagreb ga obožava godinama
Ono što nas je malo razočaralo je to što nije bilo bao bunsa. Riječ je o parenim, mekanim, bijelim pecivima od dizanog tijesta blagog okusa u koja savršeno idu komadi mekane slatko-slane svinjske potrbušine, trgana piletina ili hrskave panko-kozice.
Savršen je to zalogaj za pojesti u hodu, a paše i na plus 500 stupnjeva. Postoji još jela koja su tipična za Aziju, no nemaju toliko izraženu street food karakteristiku, pa ih nema smisla gurati ovdje (ramen, bibimbap i slično).
Što je iskočilo
Kao pobjednike proglasili bismo K dog koji je donio dašak često zanemarene Koreje (u Zagrebu funkcionira tek jedan takav restoran) i Palfijev katsu koji je primjer jednog konkretnog sendviča odličnog okusa.
>> Ovo je nešto najoriginalnije što trenutno možete pojesti u Zagrebu
>> Ovdje jedan sendvič košta i po 25 eura, evo po čemu je toliko poseban
Što biste vi rado našli na idućem izdanju Asian Street Food Festivala, pišite nam u komentarima.