AKO i danas tražite inspiraciju za ručak, imamo recept koji je pravi comfort food. Ako kod kuće imate pilećih prsa, pasirane rajčice, vrhnja za kuhanje i nešto začina, pripremite kremastu piletinu u umaku za čiju pripremu vam je potrebno manje od pola sata.
Inače, radi se o prilično popularnom receptu naziva Marry Me Chicken, a može se naslutiti da je ova piletina u umaku toliko dobra da bi nekoga mogla navesti na prosidbu. Recept je postao popularan u zadnjih desetak godina, a postao je viralan preko blogova o hrani i društvenih mreža.
Recept je dodatno proslavio i britanski chef Jon Watts, o kojemu smo već pisali, a koji je, dok je bio u zatvoru i kuhao u zatvorskoj kuhinji, otkrio koliko voli kuhati, pa se kasnije u tom smjeru i obrazovao. Danas izdaje knjige s praktičnim, svakodnevnim receptima, a u jednoj od knjiga nalazi se i ovaj recept, koji je na Jonovim društvenim mrežama imao najviše pregleda.
Za pripremu će vam trebati desetak minuta, a počnite s piletinom: ispecite ju, pa ju izvadite iz tave i ispržite luk i češnjak. Dodajte vrhnje i parmezan, pasiranu rajčicu i začine, pa vratite piletinu u tavu. Uz ovaj umak možete pripremiti prilog poput tjestenine ili riže. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.