Što se ove godine otvorilo u Zagrebu? Ovdje je popis

Foto: Ena Dragičević/Index

U ZAGREBU se ovih dana zatvorilo nekoliko mjesta, no nije sve tako crno - zagrebačka gastro scena ove je godine postala bogatija za još nekoliko lokala, od restorana do pekarnica, a u nastavku ih izdvajamo.

>> Ipak nisu opstala - mjesta koja su se ove godine u Zagrebu zatvorila

1. Vircek

Na zapadu Zagreba, točnije u Podsusedu, na adresi Podsusedski trg 25, nedavno se otvorio Vircek, "malen, ali sladak restoranček", kako ga opisuju vlasnici. Vircek je izvedenica od njemačke riječi Wirtshaus, što znači gostionica ili krčma, a ovdje nude razna domaća pića, burgere, razne priloge i deserte, među kojima se najviše ističe Kaiserschmarrn. Ovaj smo restoran nedavno posjetili, a ovdje možete pročitati kako nam je bilo.

2. Štrukli To Go

Početkom godine se u samom srcu Zagreba otvorio ovaj lokal koji prodaje štrukle za van - Štrukli To Go. Točna adresa je Ilica 156, u blizini Trga Franje Tuđmana, a ovdje već u izlogu možete vidjeti kako razvlače tijesto za štrukle. Osim domaćih zagorskih štrukla, nude i međimursku gibanicu, zlevanku, orahnjaču, makovnjaču, prigorsku pericu, štrudle i pitu od jabuke.

>> Tek su otvorili, a ispred se već stvaraju gužve zbog njihovih štrukla, bili smo

3. Noel Bread & Deli

U veljači ove godine i zagrebački je Noel otvorio još jednu pekarnicu u samom centru grada, na adresi Masarykova 24. Pekarnica Noel Bread & Deli već se nalazi u produžetku restorana Noel, na adresi Popa Dukljanina 1 u Zagrebu, a sada je otvorena i druga u Masarykovoj. Osim nje, nedavno je otvorena i treća pekarnica koja se nalazi na Iblerovom trgu 6, a ponuda je ista kao i u ostale dvije pekarnice.

U planu je uskoro otvaranje četvrte pekarnice u Vlaškoj, koja će biti ujedno i njihova centralna lokacija za pripremu proizvoda. Osim toga, uskoro bi se trebali otvoriti i Noelovi burger barovi, kao i Noel Gourmet Bar s vinskim barom i opsežnom listom koktela.

>> Otvorena treća Noelova pekarnica u Zagrebu, već su najavili i četvrtu

4. Desi Tadka

Na adresi Varšavska ulica 18 u Zagrebu otvorio se indijski restoran Desi Tadka - nedavno smo isprobali njihov indijski brunch, a ovdje pročitajte kakvi su naši dojmovi. U ponudi još imaju sendviče, parathe ili indijski somun, indijske tortilje i razna glavna jela, koja su uglavnom kombinacija basmati riže i vege ili mesnih umaka. Na jelovniku su i momosi, vrsta parenih dumplingsa, kao i razna pića.

5. Steakhouse Marble

Početkom veljače u zagrebačkom kvartu Središće otvoren je steakhouse Marble, na adresi Ede Murtića 2d. Iza projekta Marble stoji tim ljudi iz restorana Chevo's u Zapruđu, a sada su otvorili i ovaj restoran, u kojemu je centralno mjesto komora za suho dozrijevanje u kojoj na licu mjesta odležava preko 10 različitih pasmina goveda u kapacitetu od preko 1500 kg. S vlasnikom smo i razgovarali, a što sve imaju u ponudi, doznajte ovdje.

>> Ovdje 100 grama mesa košta i po 40 eura, saznali smo tko stoji iza cijele priče

6. The Bull

U Tkalčićevoj ulici na broju 39 nedavno je otvoren The Bull, čija se ponuda bazira na steakovima i roštilju, a sva mesa koja se poslužuju u The Bullu dolaze iz domaćeg OPG-a Škokić. U ponudi imaju raznovrsnu paletu steakova, ali i druge grill specijalitete, od ćevapa i pljeskavica do uštipaka, punjenih vješalica i domaće piletine. 

>> Otvoren je novi restoran u centru Zagreba, provjerili smo što nude i koliko košta

7. Boogie Lab

Uz Boogie Lab koji se smjestio u kompleksu Park kneževa u Ulici kneza Borne u Zagrebu sada je otvoren i drugi, i to u Arena Centru, u najbrže rastućem zagrebačkom kvartu Lanište. Boogie Lab u Areni će nuditi nešto jednostavniju hranu i ponudu jela, ali novi Boogie ima i novitete poput rekreirane teleće hrenovke u lisnatom tijestu koju sami rade s homemade senfom.

Radit će svakog dana od 8 do 23 sata (i nedjeljom), a u punom će kapacitetu proraditi od ponedjeljka 27. svibnja. Uz jutarnje, dnevne i večernje ponude, tu će biti i live nastupi mladih talentiranih glazbenika koji će zaživjeti od rujna.

>> Boogie Lab otvoren na novoj lokaciji, suvlasnik: Ovako sam to od početka zamišljao

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.