Rade Šerbedžija otkrio tajnu savršene janjetine, ali i zašto je godinama ne jede

Foto: Profimedia

RADE ŠERBEDŽIJA je gostovao u HRT-ovoj emisiji Kod nas doma gdje je objasnio kako se priprema savršena janjetina, ali i zbog čega je već godinama ne jede.

"Mora biti dobra janjetina, to je prva stvar. Ja sam je nabavljao iz Novog Zelanda, koja je dolazila specijalnim avionima, tako da nije bila smrznuta, već samo u hladnjači. To je jako dobra janjetina, jer je na Novom Zelandu divna priroda, svježa trava, zrak, sve ekologija", objasnio je voditeljici HRT-ove emisije.

Šerbedžija je dodao i kako treba znati napraviti vatru.

"Ja uvijek sam okrećem, ne elektrika", napomenuo je i dodao kako to danas više ne radi jer janjetinu ne jede već sedam godina. Ostale vrste mesa jede, no janjetinu izbjegava zbog kolesterola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.