U Ljubljanu se vraća food festival Odprta kuhna, poznat je i datum

Foto: Instagram/Odprta kuhna

POZNATI ljubljanski food festival Odprta kuhna vraća se u novom izdanju ovog proljeća, i to već u petak 22. ožujka.

Riječ je o festivalu koji se već 12. sezonu održava na ljubljanskoj tržnici na Pogačarjevom trgu, na kojemu neki od najboljih slovenskih chefova gostima nude zanimljivu gastronomsku ponudu, po pristupačnim cijenama i u street food formatu.

"Dugo smo razmišljali o posebnoj temi, da tako kažemo, lajtmotivu naše 12. sezone. Što je to što svaku Odprtu kuhnu čini divnom i jedinstvenom... Vi! Vi ste razlog zašto su naša druženja na Pogačarjevom trgu svaki put savršena. A ne sumnjamo da će tako biti i ove godine, počevši od prvog pravog proljetnog petka", napisali su organizatori na Instagramu.

Otkrili su da će Odprta kuhna raditi svaki petak od 10 do 21 sat, i to sve do kasne jeseni, ali i što to sve spremaju.

Što će biti u ponudi?

"Što spremamo? Neki od vaših novih favorita, neki od vaših starih favorita, puno izvrsne hrane i pića, i još više sjajnih prilika za sreću i veselje", napisali su.

Od novih stvari, zasad je poznato da će se na festivalu predstaviti ljubljanska Pizzeria Piccola, koja je poznata po pizzi Romani. Na Odprtoj kuhni ova će se pizzeria predstaviti pizzom piegatom, talijanskim street food klasikom, ali i tiramisuom.