U nedjelju u Rapcu Festival kvarnerskog škampa, evo što će se jesti i za koliko novca

Foto: TZ Rabac

U NEDJELJU, 28. svibnja, održat će se Festival kvarnerskog škampa u Rapcu na rivi. Festival kreće u 18 i trajat će do 23 sata. Lokalni ugostitelji će pripremati delicije od kvarnerskog škampa koje će uloviti ribari, članovi Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Alba.

Cijene jela bit će promotivne, a kretat će se u rasponu od 6 do 10 eura, rekli su nam organizatori Festivala. Na meniju će biti škampi na žaru, rižoto sa škampima, palenta u buzari od škampa, domaća tjestenina sa škampima, a tu su i razne salate od folpi, sipe i ostalih riba i školjki.

Bit će i vina i piva

Posjetitelji će uz kvarnerske škampe moći kušati vina nagrađenih vinara te pivo lokalne craft pivovare Labone. Labona je nova pivovara iz Labina koju su 2021. godine osnovali mladi entuzijasti koji su godinama stvarali pivo kod kuće samo za vlastite potrebe, pa su odlučili ponuditi svoje kreacije i svijetu. Za sada kuhaju India Pale Ale, Blonde Ale, American Pale Ale i Porter.

Ovogodišnji gosti kuhari su Hrvoje Hrvatin i Toni Dragičević koji će održati edukativnu kulinarsku radionicu na temelju recepata iz knjižice o kvarnerskom škampu koja se izradila posebno za ovu prigodu.